• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AK Parti Konya İl Başkanlığından Bayırbucak Türkmenlerine yardım
28 Ocak 2016 Perşembe 13:29

AK Parti Konya İl Başkanlığından Bayırbucak Türkmenlerine yardım

AK Parti Konya İl Başkanlığınca temin edilen 2 tır yardım malzemesi, Bayırbucak Türkmenlerine gönderildi

AK Parti Konya İl Başkanlığının "Bugün Yardım Zamanı" kampanyası kapsamında temin ettiği 2 tır yardım malzemesi, Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

AK Parti Konya İl Teşkilatı Sosyal Politikalar Başkanı Candan Duran, parti binası önünde düzenlenen uğurlama töreninde, yıllardır davaları için yaşam mücadelesi veren Bayırbucak Türkmenlerinin maddi manevi yanında olduklarını göstermek için bu kampanyayı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Dünyanın neresinde aç, açıkta ya da zorda bir mazlum varsa asırlar boyunca kardeşlik elini uzatan ecdadın torunları olduklarını belirten Duran, şunları kaydetti:

"İşte bu bağlamda AK Parti Genel Merkez Sosyal İşler Başkanlığımız Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası başlatmıştı. 10 gün süren kampanyamız sona erdi. Gerçekten Türkmen kardeşlerimizin çektiği zulüm ve verdikleri yaşam mücadelesi, hepimizi derinden üzüyor. Onların davası bizim davamız. İşte bu kampanya ile parti olarak yıllardır Esed, DAEŞ ve Rusya’nın zulmüne karşı direnen Bayırbucak Türkmen kardeşlerimizin maddi, manevi yanında olmak istedik. İnşallah toplanan yardımlar, orada yaşananlara bir nebze de olsa merhem olur, dram biter, gözyaşları diner. Kampanya süresince özellikle çocuk kıyafeti, çocuk bezi, battaniye, kamp yatağı ve kuru gıda gibi yardım malzemelerine öncelik verdik. Toplanan yardımlar tırlara yüklendi ve bugün bölgeye hareket edecek."

yardim-1.jpg

Konuşmaların ardından yardım malzemelerinin bulunduğu tırlar yola çıktı.

Öte yandan AK Parti Konya Sosyal Politikalar Başkanlığı ile İl Kadın Kolları Başkanlığının ortaklaşa yürüttüğü kampanyada toplanan 1 tır dolusu yardım malzemesinin deKonya'daki Suriyelilere dağıtılacağı bildirildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA