• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ak Parti Kadınhanı İlçe Danışma Meclisi toplandı
20 Mart 2012 Salı 10:57

Ak Parti Kadınhanı İlçe Danışma Meclisi toplandı

27. AK Parti Kadınhanı İlçe Danışma Meclisi gerçekleştirildi.
27. AK Parti Kadınhanı İlçe Danışma Meclisi gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. İlhan Yerlikaya; “4+4+4 Eğitim Sistemi ülke geleceği için hayati bir önem taşıyor” derken; AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu ise muhalefeti eleştirdi;
 
“Azınlığın çoğunluğa hükmetmesine asla izin vermeyiz.”
Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Konya İl Teşkilatı’nın, ilçe ve belde teşkilatlarının son durumları, il genel meclisi üyelerinin çalışmaları ile belediyelerin projeleri ve devam eden hizmetlerde gelinen son noktaların ele alınması için rutin olarak yaptığı 27. Dönem İlçe Danışma Meclisleri sürüyor.
 
Kadınhanı İlçe Danışma Meclisi yapıldı
Geçtiğimiz hafta iki günde tam 27 ilçenin danışma meclisini gerçekleştiren İl Teşkilatı, bu hafta sonu da 27. AK Parti Kadınhanı İlçe Danışma Meclisi’ni gerçekleştirdi. Kadınhanı Ziraat Odası Toplantı Salonu’ndaki programa AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. İlhan Yerlikaya ve Ayşe Türkmenoğlu, AK Parti Konya İl Başkanvekili Mustafa Erkuş, İl Başkan Yardımcıları Mustafa Kürkçü, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Hülya Gök, Mustafa Dündar, Şule Şakraker, Ahmet Uzunkavak, İl Genel Meclisi Üyeleri ile il ve ilçe gençlik ile kadın kolları yönetimleri, ilçe ve belde yönetimleri ile çok sayıda partili hazır bulundu.

Erkuş; “Gelecek nesilden umutluyum”
Divan teşekkülü, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından protokol konuşmalarına geçildi. AK Parti Kadınhanı İlçe Başkanı Alparslan Katrancı’nın açış konuşmasının ardından partililere seslenen AK Parti Konya İl Başkanvekili Mustafa Erkuş, gelişen dünyada insanlığın maneviyatında meydana gelen çöküşe dikkat çekti. Başkanvekili Erkuş şunları söyledi; “İnsanlık tarihinin akıl almaz biçimde hızla geliştiği bir yüzyılda yaşamaktayız. Her geçen gün yeni teknolojik ürünler, yeni yollar, hastaneler ve okullar yapılıyor. İletişim araçlarının çeşitliliği ise sürekli biçimde ilerleyerek insanoğlunun hizmetine sunuluyor. Ancak buna karşılık insanın maneviyatında büyük tahribatlar, büyük çöküşler ve gerilemeler var. Annenin eşinden; çocuğun kardeşinden haberi yok. Sohbetler, muhabbetler yok oldu. Bunun önüne geçecek yeni reflekslere ve alışkanlıklara ihtiyacımız var. İktidarımızın bilinçli ve maneviyatı güçlü bir nesil yetiştirmekten kastı tam da bu anlama geliyor. İnanıyorum ki gelecek nesil daha bilinçli, kültürlü, maneviyatına ve değerlerine daha çok bağlı olacak.”

Yerlikaya; “4+4+4 sistemi hayati bir konu”
AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, tamamlanan ve devam eden Konya yatırımları hakkında bilgi verdi ve ülke gündemine dair önemli değerlendirmede bulundu. 4+4+4 Eğitim Sistemi’nin görüşmeleri hakkında konuşan Yerlikaya şunları söyledi; “4+4+4 Eğitim Sistemi, ülke geleceği için hayati bir önem arz ediyor. Dünya’da da artık bu sistemler iyice yerleşti ve çok da başarılı oluyorlar. Türkiye’de yıllardır kalifiye eleman sıkıntısı var. Çünkü yıllarca 8 yıllık kesintisiz eğitim sistemi ile öğrenciler hayata ve iş dünyasına geçecek bir yol bulamadı. Yeni sistem mesleki eğitime daha çok imkan tanıyor. Şu anda Türkiye’de bizim iktidarımızın büyük çabaları ile mesleki eğitim % 48’lerde. Yeni sistem hayata geçtiğinde bu oranın % 70’lere çıkmasını hedefliyoruz. Komisyon görüşmelerinde CHP’nin tavrı yine değişmedi. Onlar zaten 40 yıldır aynı zihniyetle ülke siyasetindeki yerlerini almaya devam ediyorlar. Ancak bizleri daha da üzen, MHP’nin tavrıydı. MHP’nin de bu siyaset anlayışından bir an önce vazgeçmesini diliyorum. Bunu da tüm vatandaşımız görüyor diye düşünüyorum.”

Yerlikaya; “Tarım Bakanımızın açıklamaları önemli”
Tarım Fuarı’nın açılışında konuşan Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker’in Konya’ya verdiği müjdelerin Konya için çok önemli olduğunu aktaran AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. İlhan Yerlikaya; “Bu yılki Tarım Fuarı’nı 300 bini aşkın kişi ziyaret etti. otel, restoran ve otoparklarda yer kalmadı. Bu, vatandaşımız ve çiftçimizin tarıma verdiği önemi ve tabii ki Konya tarımı ile ülke tarımının geldiği noktayı bizlere bir kez daha gösteriyor. Tarım ve Hayvancılık Bakanımızın fuar açılışındaki konuşması da bizleri çok mutlu etti. Örneğin Tarım ve Hayvancılık Bölgesi’nin gelişim açısından arsanın arazi statüsü alması ve jeotermal enerjiden faydalanan iller arasına Konya’nın da girmesini çok önemsiyoruz. Yine Konya’nın Sera Organize Bölgesi ilan edilmesi de çok önemli bir gelişmedir. Bu konu ile ilgili de desteklemeler yakında gelecek ve Konya tarımı çok daha gelişecektir diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
 
Türkmenoğlu; “Azınlığın çoğunluğa hükmetmesine izin vermeyiz”
Yerlikaya’nın ardından söz alan AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu 9 yıllık AK Parti iktidarında ülkeye birçok önemli hizmetlerin yapıldığını, artık kendilerinin bile bu hizmetleri unuttuklarını söyledi. Türkmenoğlu; “Gerçekten bu ülkeye birçok önemli hizmet ve yatırımlar yaptık. O kadar hizmetler yapıldı ki bizler bile bazen bunları unutabiliyoruz. Kimsenin şüphesi olmasın ki bu hizmetlerimiz artarak devam edecek” dedi. Geçtiğimiz günlerde Meclis Eğitim ve Spor Komisyonu’nda tartışmalara neden olan 4+4+4 Eğitim sistemi konusunda da konuşan Türkmenoğlu konuşmasına şöyle devam etti; “Öncelikle şunu belirtmek istiyorum, 4+4+4, reform niteliğinde bir sistemdir. Ama maalesef başta CHP olmak üzere muhalefet, eski zihniyetlerine devam ediyor. Diyorlar ki bizi komisyonda konuşturmadılar, hâlbuki komisyonda en fazla konuşan CHP’li milletvekilleridir. Kürsüyü bile işgal edecek seviyeye düştüler. Muhalefetin amacı, azınlığın çoğunluğa hükmetmesidir. AK Parti olarak bizler ise bu gerginliğe kaosa izin vermedik vermeyeceğiz. ve inşallah bu sistem Meclis Genel Kurulu’na da gelecek ve kabul edilecek”

Türkmenoğlu; “Amacımız ülkede hukuk tesis etmek”
Sivas Olayları Davası’na da değinen AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, davanın tamamının zaman aşımından düşme gibi bir durumun olmadığının altını çizdi. Türkmenoğlu; “Sivas Olayları Davası’nda davanın tamamı için zaman aşımı söz konusu değil. 4-5 kişi için bu böyle olabilir. Ancak kimsenin yaptığı kimsenin yanına asla kâr kalmayacak. Adalet yerini bulacaktır. ‘AK Parti bazılarını aklamaya çalışıyor’ diyorlar. Şunu söylemek gerekiyor ki AK Parti kimseyi aklamıyor. Herkes yaptığının cezasını bulacak ve tek amacımız ülkede hukuk tesis etmektir” ifadelerini kullandı.

27. Kadınhanı İlçe Danışma Meclisi’nin basın kapalı bölümünün ardından toplantı, ilçe ve belde yönetimleri ile mahalle ve köy temsilcilerinin çalışmaları, il genel meclisi üyelerinin projeleri ve belediyelerin hizmetleri ile taleplerinin ele alınması ve sorunların çözümü için fikir alışverişinde bulunulması ile son buldu.
HABER MERKEZİ

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA