• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ak Parti Kadın Kolları şivlilik dağıttı
24 Mayıs 2012 Perşembe 15:30

Ak Parti Kadın Kolları şivlilik dağıttı

AK Parti Konya İl Kadın Kollarından Şivlilik ikramı
AK Parti Konya İl Kadın Kolları’ndan Şivlilik ikramı… İl Kadın Kolları Yönetimi, Zafer Meydanı, Selçuklu Nenehatun Parkı ile yine Selçuklu İlçesi Feritpaşa Mahallesi’nde kurulan semt pazarında çocuk ve vatandaşa şivlilik ikram etti.
Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Konya İl Kadın Kolları Yönetimi, Üç Aylar’ın başlangıcı olan Recep Ayı’nın ilk Perşembe günü Konya’ya has bir gelenek olan Şivlilik Günü’nde çocuk ve vatandaşa şivlilik ikram etti.
 
İl Kadın Kolları Yönetimi, Zafer Meydanı, Merkez Selçuklu İlçesi Feritpaşa Mahallesi’nde kurulan semt pazarı ile yine Selçuklu Nenehatun Parkı’nda çocuklara, esnafa ve vatandaşa Şivlilik ikramında bulundu. Söz konusu yerlerde kurulan stantlarda ikramlarını yapan il kadın kolları yönetimi ayrıca Şivlilik geleneğinin tarihsel geçmişinin yer aldığı broşürleri de ikramı kabul edenlere dağıtıldı.
Çepni; “Şivlilik geleneğini yaşatalım”

Konu ile ilgili açıklama yapan AK Parti Konya İl Kadın Kolları Başkanı Hasibe Özlem Çepni, Konya’ya has Şivlilik Günü’nde hem vatandaşlarımızla bir araya gelip onların kandilin kutlamak, hem de çocuklarımızın sevinçlerine ortak olmak için böyle bir organizasyon düzenlediklerini söyledi. Başkan Çepni açıklamasının devamında ise şunları söyledi; “Konyamıza has bir gelenek olan Şivlilik Günü’nü bizler de İl Kadın Kolları olarak kutlamak istedik. Gerçekten çok güzel ve özel bir gelenek. Bu tür gelenekler, toplumları birleştiren, nesiller arasındaki bağı güçlendiren ve toplumsal kültürü zenginleştiren günlerdir. Konya’nın bu güzel geleneğini hep birlikte yaşayalım ve yaşatalım istiyoruz. Üç Aylar’ın başlangıcı olan Regaip Kandili olması dolayısıyla da tüm Konyalı hemşehrilerimizin de kandilini kutluyorum.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA