• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ak Parti ilçe sıkıntılarını dinliyor
18 Mayıs 2010 Salı 11:19

Ak Parti ilçe sıkıntılarını dinliyor

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya Başkanlığının 23. İlçe Danışma Meclisi Toplantıları devam ediyor.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya Başkanlığı’nın 23. İlçe Danışma Meclisi Toplantıları devam ediyor. AK Parti İl Teşkilatı’nın bu hafta sonundaki adresleri Akören, Emirgazi, Hadim, Karapınar, Yalıhüyük, Ahırlı, Güneysınır, Bozkır, Çumra, Derbent, Hüyük, Derebucak ve Beyşehir ilçe teşkilatları oldu.

  

Cumartesi günü Akören, Güneysınır, Bozkır ve Çumra’da İlçe Danışma Meclisi Toplantıları’nı gerçekleştiren AK Parti İl Teşkilatı, Pazar günü ise Derbent, Hüyük, Derebucak ve son olarak da Beyşehir İlçe Danışma Meclisi Toplantıları’nı yaptı.

  

Toplantılarda belediye başkanları, ilçe başkan ve üyeleri, il genel meclisi üyeleri, mahalle ve köy temsilcileri ile halk; sıkıntı, talep ve önerilerini dile getirdi. Toplantılarda sık sık notlar alarak söz konusu hususlara cevap veren AK Parti Konya İl Yönetimi ve AK Parti Konya Milletvekilleri ayrıca, hem ilçe hakkındaki proje yatırım ve çalışmalar hakkında, hem de ülke gündemi hakkında bilgi verdi.

  

Meclis toplantılarında konuşan Adalet ve Kalkınma Partisi Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, ilçe teşkilatlarını diri ve her zaman hazır görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başladı. İlçelerin il yönetiminin direği ve temel taşları olduğundan bahseden Başkan Sorgun; “Bu kapsamda hem ilçelerimizdeki, belediyelerimizdeki ve ilçe teşkilatlarımızdaki son durumu görmek hem de söz konusu bölgelerdeki sıkıntı, talep ve öneriler hakkında fikir alışverişinde bulunmak için buradayız. Görüyorum ki ilçe belediyelerimiz ve AK Parti İlçe Teşkilatlarımız, vatandaşımıza en iyi hizmeti verebilmenin heyecanı içindeler. Bu bizleri çok memnun etmiştir. Elbette bazı sıkıntılar ve eksikliklerimiz var. Ancak bizler, bu sıkıntı ve talepleri dinlemek ve çözüm üretmek için AK Parti il teşkilat olarak elimizden gelenin en iyisini yapmanın gayretindeyiz. Toplantılarımızda sizleri dinleyeceğiz ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunarak sıkıntılarımıza ne gibi çözümler üretebileceğimizi konuşacağız. Tem amacımız, halkımıza daha faydalı olmaktır” dedi. Gündemdeki konulara da değinen Başkan Sorgun, TBMM Genel Kurulu’ndan geçen Anayasa Değişiklik Paketi’ni ve vatandaşa yansımaları hakkında da konuştu. Sorgun; “2001’de dönemin cumhurbaşkanı Anayasa kitapçığını fırlattı ülkede neler yaşandı gördük. Bu yüzden Anayasa bir ülke için çok önemli. Anayasa Değişiklik Paketi ile hem yargıda hem de sosyal alanlarda çok önemli gelişmeler olacak. Vatandaşımız daha özgür ve huzurlu olacak. Bu nedenle de ister 60 gün olsun isterse de 120 gün. O sandık eninde sonunda halkın önüne gelecek ve vatandaşımız gerekli desteği verecek. Buna inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

  

23. İlçe Danışma Meclisi Toplantıları’na katılan Adalet ve Kalkınma Partisi Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı da ilçelerin sıkıntı istek ve önerilerini dinlemek için burada olduklarını belirterek ülke gündemini değerlendirdi. Türkiye’nin yeni bir değişim ve dönüşüm içine girdiğini, bunun en önemli göstergelerinden birinin de Anayasa değişikliği olduğunun altını çizen Mustafa Kabakçı; “Komşularımıza, bölge ülkelerine veya dünya üzerindeki birçok ülkeye bakın, Türkiye hangi ülke ile kıyaslayabilirsiniz ki? Türkiye çok büyüdü gelişti. ‘Bu kadar gözde bir ülke haline gelen bir Türkiye’ye yakışmıyor değişmelidir’ dedik ve çalışmalarımıza başladık. Türkiye için en faydalı en güzel anayasa için bir paket hazırladık. Ama muhalefet ne yaptı? Başkan karşı çıktı. Hem de daha paketin yüzünü bile görmeden. Muhalefetin amacı zaten halkın önüne sandığın gelmesini engellemek. Şunu iyi bilin ki AK Parti bu milletten başka hiç kimsenin önünde eğilmeyecek, boyun eğmeyecek” dedi.

  Anayasa Değişiklik Paketi ile Türkiye’de nelerin değişeceğine de dikkat çeken AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, söz konusu değişiklikler ile birlikte herkesin kanun önünde eşit olacağını dile getirdi. Çalışmaları kapsamında birçok ülke gezdiklerini ve söz konusu gezilerde Azerbaycanlı işadamlarının paralarını Türkiye’deki bankalara yatırmak istediklerini aktaran Mustafa Kabakçı: “Sadece bu örnek bile Türkiye’nin ne kadar güvenilir ve gözde bir ülke olduğunu gösteriyor. Yatırımlar, ihracatlar ve para güvensizliğin, kaosun olduğu bir ortama gelmez. Ancak yabancı yatırımcılar Türkiye’ye gelmek için sırada. İnşallah yeni anayasa değişiklik paketi ile Türkiye daha da güçlenecek ve bölgenin en gözde ülkesi olmaya devam edecektir” dedi.

  

AK Parti 23. İlçe Danışma Meclisi Toplantıları’na katılan Adalet ve Kalkınma Partisi Konya Milletvekili Orhan Erdem ise AK Parti Hükümeti ile birlikte Türkiye’de ne gibi değişimlerin olduğunu kısaca anlattı. Türkiye’de 18 yaşına kadar sağlık hizmetlerinden herkesin ücretsiz bir şekilde yararlandığını hatırlatan Orhan Erdem; “Engellilerimiz için yapılan hizmetler, eğitimdeki gelişmeler, sosyal alanda yapılan iyileştirmeler ortaya koyuyor ki AK Parti bu ülke için çok şey yaptı. Yapmaya da devam ediyor. Anayasa Değişiklik Paketi de bunun en önemli göstergelerinden biri. Önümüzde bir referandum süreci var. Halkımız için yapılan bu değişikliğe inşallah halkımız desteğini verecektir” ifadelerini kullandı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA