• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AK Parti İl Yerel Yönetimler Şurası
23 Ocak 2012 Pazartesi 17:26

AK Parti İl Yerel Yönetimler Şurası

AK Parti İl Yerel Yönetimler Şurası Konya'da yapıldı.
 AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Birimi Başkan Yardımcısı Hasan Hami Yıldırım, Karatay Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda, Konya'da iyi bir belediyecilik örneğinin sergilendiğini belirtti.
     Bütün sınırlandırmalara rağmen ilçe ve beldelerde de başarılı çalışmaların yapıldığını ifade eden Yıldırım, ''Yapılan her hizmet yeni kapılar açıyor, vatandaşımızın beklentilerini arttırıyor. Bu millet en iyisine layıktır. Bizler de en iyi hizmeti verme gayretimiz devam edecek'' dedi.
     Bu toplantı ile Hükümete iletilecek mesajlar, çalışmalardaki performans kayıplarının nedenleri gibi birçok husus konuşup daha iyiye gitme gayretinde olacaklarını vurgulayan Yıldırım, ''Yerel yönetimlere ilişkin çalışmamızın amacı, bütün belediye başkanlarımızla, teşkilatlarımızla, meclis üyelerimizle, konunun bütün taraflarını bir araya getirip, onların değerlendirmelerin almak istiyoruz. Bu değerlendirmeler eleştiriler bizim için çok önemlidir'' diye konuştu.
     Konya Büyükşehir Beledile Başkanı Tahir Akyürek de Konya'nın model şehir haline gelmesinde, bundan önceki dönemlerde belediye başkanlığı yapan başkanların da büyük emek ve katkısı olduğunu söyledi.
     Yapılamayan çoğu şeyin yapılmasının beklendiği bir dönemde yaşandığını dile getiren Akyürek, şunları kaydetti:
     ''Türkiye'nin ilk bilim merkezinin yapılmasının ardından, merkezin 1 milyon civarında ziyaretçi çekeceğine inanıyoruz. Bu merkez, Konya'nın ilgi odaklarından bir tanesi olacak. Mevlana ile birlikte aynı zamanda bir bilim odağı da şehrimize kazandırılmış oluyor. Çalışmalarımız devam ediyor. Bitirilen birçok tesislerimiz var ileriki zamanlarda açılışını yapacağız.''
     AK Parti İl Başkanı İl Başkanı Ahmet Sorgun ise belediyecilik eskisi yol ve kanalizasyon yapımlarıyla bitmediğini belirtti. Belediyecilik sorumluluk alanlarının dışında vatandaşlardan birçok istekle karşılaştıklarını ifade eden Sorgun, ''Birlik ve beraberlikle, Konya'yı her alanda örnek bir şehir yapacağımıza yürekten inanıyorum'' dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA