• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ak Parti il binasına bombalı saldırı
30 Mayıs 2012 Çarşamba 09:26

Ak Parti il binasına bombalı saldırı

Diyarbakır'da AK Parti İl Başkanlığına iki adet ses bombası atıldış. Saldırı ucuz atlatıldı; olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Diyarbakır'da AK Parti İl Başkanlığına iki adet ses bombası atıldış. Saldırı ucuz atlatıldı; olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

İl Başkanlığı binasının yanındaki marketin önünde patlayan ses bombaları, çevrede paniğe sebep oldu. AK Parti Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Muhammet Akar, "Başbakanımızın gelişi öncesi yapılan bu tür eylemler, bizimle beraber Diyarbakır halkına büyük üzüntü vermektedir" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2 Haziran 2012 tarihinde partisinin 4. Olağan Kongresi'ne katılmak üzere geleceği Diyarbakır'da, AK Parti İl Başkanlığı’na iki adet ses bombası atıldı. Saat 21.45 sıralarında meydana gelen olayda, tek kişi olduğu belirlenen saldırganın paniklediği ve AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı binasına attığı ses bombalarının bitişikteki marketin önüne düştüğü öğrenildi. Büyük bir gürültü ile patlayan ses bombaları, markette ve çevrede paniğe neden oldu. Saldırı sonrasında bölgeye gelen polis ekipleri inceleme başlatırken, karanlıktan faydalanarak kaçan saldırganın yakalanması için geniş çaplı çalışma başlatıldı.

Saldırının ardından bölgeye gelerek çalışmaları inceleyen AK Parti Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Avukat Muhammet Akar, bu saldırıyı demokrasiye yapılmış olarak kabul ettiklerini söyledi. Akar, “Bu akşam saat 21.45 sularında AK Parti İl binamızın hemen yanına ses bombası mahiyetinde 2 adet bomba atılmıştır. Olayı duyar duymaz hemen buraya geldik. Arkadaşlarımız gerekli araştırmalarını yapmaktadırlar. Tabii bu AK Parti'ye yapılan ilk saldırı değil. 50'yi aşkın saldırı sayısıyla karşı karşıyayız. Daha önceki parça tesirli bombanın etkisiyle camımızda hâlâ kırıklar var. Hemen hemen rutin hale geldi. Kayapınar, Bağlar ilçe binamız, taşradaki binalarımıza sürekli bu tür saldırılar gerçekleştirilmektedir. Biz tabii bu saldırıları esefle kınıyoruz. AK Parti; demokratik zeminde siyaset yapmaya, demokrasinin bütün kurum ve kurallarını işletmeye gayret eden bir siyasi partidir. Bu manada partiye yapılan saldırıyı esasen de demokrasiye yapılan bir saldırı olarak görmekteyiz. Bunlar zaten doğru değil, ama sayın Başbakanımızın gelişi öncesi yapılan bu tür eylemler bizimle beraber Diyarbakır halkına büyük üzüntü vermektedir. Bütün Diyarbakır'ın bundan derin üzüntü duyacağından şüphemiz yok. Zira 2 Haziran tarihinde Başbakanımızı burada, Diyarbakır'da karşılayacağız. Sayın Başbakanımız Diyarbakır'a büyük müjdelerle geliyor. İşte bu tür şeylerin olması bizi düşündürüyor. Bu tür saldırılar, inanç ve azmimizi kırmayacaktır” diye konuştu.

Öte yandan, akşam saatlerinde Kayapınar ilçesinde bulunan Kayapınar İlköğretim Okulu binasına kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından molotofkokteylli saldırı düzenlendi. Saldırıda can ve mal kaybı yaşanmazken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA