• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AK Parti Hatay için itirazda bulundu
04 Nisan 2014 Cuma 15:16

AK Parti Hatay için itirazda bulundu

AK Parti'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin: Seçim sonuçları için itirazda bulunduk.
AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, "Şu an itibariyle İl Seçim Kurulu'nun birleştirme tutanaklarına göre, CHP 3 bin 389 oy önde gözüküyor. Biz, kendi açımızdan gördüğümüz eksikleri, yanlışları, hukuk ihlallerini, sandık başındaki ihlalleri, sayımlardaki maddi hataları içeren itirazlarımızı yaptık. İtirazlarla ilgili süreç devam ediyor" dedi.
Ergin, İl Özel İdaresi'nde, Antakya'da Belediye Başkanı seçilen İsmail Kimyeci ile meclis üyelerinin tebrikleri kabul töreninde, seçim sonuçları değerlendirilirken hak ve adalet duygusundan sapan, hiç görmeyen gözlere, gönüllere ve vicdanlara seslenmek üzere programa katıldığını, Hatay'ın, AK Parti kurulduğundan bu yana yerel seçimlerdeki en büyük başarısını yaşadığını, hedef koydukları 12 ilçeden 11'inde seçimleri kazandıklarını söyledi.
Seçimlere itirazla ilgili sürecin devam ettiğini belirten Ergin, şöyle konuştu:
"Şu an itibariyle İl Seçim Kurulu'nun birleştirme tutanaklarına göre, CHP 3 bin 389 oy önde gözüküyor. Biz, kendi açımızdan gördüğümüz eksikleri, yanlışları, hukuk ihlallerini, sandık başındaki ihlalleri, sayımlardaki maddi hataları içeren itirazlarımızı yaptık. İtirazlarla ilgili süreç devam ediyor. Ancak şunu söylemeden geçmeyeceğim. Seçimlerin sonuçları gelmeye başladığından itibaren sandık sonuçlarını farklı göstermeye çalışanlara ithaf ediyorum. İl Seçim Kurulu, birleştirme tutanaklarının sonucunu açıkladıktan sonra bile yüzde 39'a yüzde 42,5 gibi bir oy oranı yazan kalemler, sözüm ona gazeteler oldu. Bunlar 'gözleri var görmezler, kulakları var işitmezler, dilleri var doğruları söylemezler' sınıfına giriyor. Çünkü İl Seçim Kurulu, henüz itirazlara girmeden alt alta koydu tutanakları, topladı, ortaya çıkan tablo, 0,5-0,6 puanlık bir fark. O da 3 bin 389 oy ama maalesef bizde gazetecilik amigoluğa ya da herhangi bir siyasi akımın militanlığına indirgenmiş bir durumda. Bunu söylemeden geçmeyeceğim. İkincisi, gelmiş olduğumuz 40,4'lük oran ve almış olduğumuz oyla büyükşehir meclisinin salt çoğunluğunu AK Parti almış durumda. Burada bizim hesaplarımıza göre, henüz sonuçlar netleşmedi ama AK Parti, 80 kişilik meclisin en az 50 üyeliğini alarak salt ve net çoğunluğunu eline almış durumda."
Seçimlerdeki hedeflerinin büyükşehiri almak olduğunu belirten Ergin, "Büyükşehir konusunda şu an itibariyle CHP bir adım önde gözüküyor. Orada bir eksiğimiz olabilir ama Hatay seçimlerinin sonuçları itibariyle Hatay teşkilatları, tarihinin en yüksek oyunu, başarısını, en yüksek sayıda ilçesini, il genel meclisi üyesini çıkartarak rekorlarına bir rekor eklemiştir" dedi.
Seçim kurullarının, itiraz sonucu vereceği kararların, "başlarının tacı" olduğunu ifade eden Ergin, her ne sonuç çıkarsa çıksın, Hatay'da yerel yönetimlerin yönetimine AK Parti'nin damga vurduğunu kaydetti.
Kente yatırım konusunda Hatay'ın pozitif ayrımcılıkla muamele gördüğünü savunan Ergin, şehir üzerinden yanlış hesaplar, planlar yapmaya kalkanların her zaman karşılarında olacaklarını belirtti.
"AK Parti'nin karşısında bir blok oluştu"
Türkiye genelindeki seçim sonuçlarını da değerlendiren Ergin, şunları söyledi:
"AK Parti, bu seçimde sadece CHP, MHP, BDP ile yarışmadı. AK Parki'nin karşısında bir blok oluştu. Koalisyon ortakları birlikte hareket etti, 'al gülüm ver gülüm' yaptı. Ne yaptılarsa yaptılar, demokrasilerde bunlar olabilir ama milletimiz şunu gördü; siz ne yaparsanız yapın, yan yana, alt alta, üst üste gelin, çapraz durun, parende atın, amuda kalkın, ne yaparsanız yapın bu millet, AK Parti'den ve onun genel başkanından vazgeçmeyecektir."
AK Parti'yi Türkiye siyasetinden silmek isteyenlerin seçim öncesi ve oy kullanma esnasına kadar yapılabilecek her türlü dalavereye tenezzül ettiğini öne süren Ergin, "AK Parti'nin, büyükşehirde 339 bin küsür oyu çıktı. Bunun içerisinde AK Parti'nin bir tane ölü, yurt dışında olan kişi adına kullanışmış oy, akşam saat 04.30'dan sonra gelmeyenlerin yerine oy basılan tek pusulası yoktur. AK Parti'nin oyları komplosuz, anasının sütü gibi ak ve temizdir, helali hoş olsun" dedi.
- "Bizim zafiyetimiz de olmuştur"
Seçim sürecinde kendilerinin de zafiyetleri olabileceğini vurgulayan Ergin, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Elbette ki bu seçimde haram oylara tenezzül edenleri engellememiz gerekirken orada bizim zafiyetimiz de oluştu. Yanlış işlerin yapıldığı sandıklara bizim müdahil olmamız lazımdı. O yanlışı yaptırmamamız lazımdı. Bu noktada biz bu seçimlerden kendimiz açısından ders çıkartıyoruz. 4 ay sonra yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, her sandığın başında olacağız. Herkes hesabını buna göre yapsın. Ne giriyorsa o çıkacak sandıktan. Sandığın genetiğiyle oynattırmayacağız. Sandıklarda harama izin vermeyeceğiz. Siyasetçiler şimdiden buna göre hesabını yapsın. Herkesin haberi olsun."
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA