• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu Konyada
11 Ekim 2014 Cumartesi 16:48

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu Konya'da

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu Konya'ya geldi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Bu milletin bin yıldan beri koyduğu kardeşliği bir şekilde ayrıştırmak için ortaya fitne koymadıklarını mı sanıyorsunuz? Bu oyunu görüyoruz ve itidalle bozacağız. Bu oyunu sabırla vakarla ve kardeşliğimizle bozmaya çalışacağız" dedi.
 
Soylu, Karatay ilçesindeki Yarma Mahallesi Düğün Salonu'nda düzenlenen AK Parti Karatay İlçe Teşkilatı delege seçim programında yaptığı konuşmada, partisinin 5. Olağan kongre sürecini başlattıklarını söyledi.
 
Türkiye'de 51 bin 8 mahallede delege seçimi yapacaklarını anlatan Soylu, AK Parti'nin demokrasiye ve ülkeye olan katkısının devam edeceğini, ülkenin her bir yerinde delege seçimi gerçekleştireceklerini bildirdi.
 
Soylu, AK Parti'nin parti içi yarışmalarının demokrasi şenliği ve aile içi kucaklaşma şeklinde gerçekleştiğini belirterek, AK Parti'nin Türk siyasetine çok büyük hizmetleri olduğunu ifade etti.
 
- IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösteriler
 
Soylu, son günlerde Türkiye'nin bazı illerinde IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerin Türkiye'de ilk olmadığını aktardı.
 
Türkiye'nin 2023 yılı hedeflerine yönelik adımlar attığında bu tür oyunların ülke üzerinde oynandığını dile getiren Soylu, "Biz bugünkü olayların tercümesinin ne olduğunu net bir şekilde bilen bir milletiz" diye konuştu.
 
"Hani Türkiye'de demokrasiyi, özgürlüğü ve istediği gibi siyaset yapabilme hakkını arıyordunuz?" diyen Soylu, şunları aktardı:
 
"Buradan HDP'li ve BDP'li yöneticilere sesleniyorum; AK Parti'nin kıymetini bilin. Türkiye'de 77 milyon insanı bir arada tutan anlayışın kıymetini bilin. Bir taraftan esnafı tehdit edeceksiniz, diğer taraftan demokrasi diyeceksiniz, iki yüzlülük ortaya koyacaksınız. Sonra kamu düzenini talan edeceksiniz, ondan sonra haktan, özgürlükten bahsedeceksiniz. Peki sizin hiç vicdanınız yok mu?"
 
- "Bu oyunu görüyoruz ve itidalle bozacağız"
 
Soylu, Türkiye'de geçmişte birçok kesime zulümler yapıldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:
 
"Geçmişte sadece Türkiye'de yaşanan olaylar, sadece Kürtlere mi yapıldı? İskilipli Atıf Hoca Kürt müydü? İdam edildi. Hükümet konağının önünde idam edilen hoca efendiler Kürt oldukları için mi idam edildi? Bu ülkede Diyarbakır Cezaevi'nde işkence yapıldı da Mamak Cezaevi'nde bu ülkenin insanlarına yapılmadı mı? Bu ülkede Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan, Kürt oldukları için mi idam edildiler? Bu milletin bin yıldan beri koyduğu kardeşliği bir şekilde ayrıştırmak için ortaya fitne koymadıklarını mı sanıyorsunuz? Bu oyunu görüyoruz ve itidalle bozacağız. Bu oyunu sabırla vakarla ve kardeşliğimizle bozmaya çalışacağız."
 
Soylu, şöyle devam etti:
 
"Onlar yıkarlar ama biz birleştiriciyiz. Kimse devletin bu şefkatini istismar etmeye kalkmasın. Kamu düzenini hiçbir şeye ve hiçbir şekilde bozdurtmayız. Bunları yapanlara müsamaha göstermeyiz. Bir okulu 5 defa yakacaksınız, yazıklar olsun. Varto'da 4 tane okul yakacaksınız. Siz mi verdiniz bunların paralarını? AK Parti kimsenin söylemediği sözleri söyledi, kimsenin yapmadıklarını yaptı. Böyle ihanetle mi karşılaşmalıydı. BDP ve HDP'ten böyle bir ihanetle mi karşılaşmalıydı? Eş başkanı çıkacak, 'sokağa çıkın' çağrısı yapacak. İnsanları sokağa dökecek, kardeşi kardeşe kırdırmaya çalışacak. Hani demokrasi, siyaset ve özgürlükler?"
 
- "Çözüm süreci tamamlanacak"
 
Ne pahasına olursa olsun, çözüm sürecinin tamamlayacaklarını vurgulayan Soylu, "77 milyonla büyük ve öncü Türkiye'yi kuracağız ve 2023 ile 2071 hedeflerine hep birlikte ulaşacağız. Hiç kimsenin bundan endişesi olmasın" ifadelerini kullandı.
 
- CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Koç'un sözleri
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç'un TBBM'de düzenlediği basın toplantısında, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yönelik sözlerine değinen Soylu, "Ana muhalefet partisinin sözcüsü, İçişleri Bakanımıza 'bakan müsveddesi' demiş. Onun bakanlık görevini yerine getirip getirmediğine millet karar verir ama her fırsatta Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve parti yetkililerimize hakaret eden o sözcü, insan müsveddesidir. İnsanlıktan nasibini almamıştır. Kılıçdaroğlu, 'Davutoğlu Başbakan mı?’ diye soruyor. Kılıçdaroğlu, sen bir genel başkan ol da... Baskıyla imza attırdığın adamlardan büyük kongrende oylarını bile alamadın" şeklinde konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA