• Konya5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AK Parti, çevreci kampanya yürütecek
02 Mart 2017 Perşembe 11:13

AK Parti, çevreci kampanya yürütecek

“Evet kampanyası” için her tür detayı göz önünde tutan AK Parti, teşkilata çevreci kampanya için uyarıda bulundu.

Anayasa değişikliği referandumu için “Evet” kampanyasını başlatan AK Parti, 16 Nisan'a kadar sürecek maratona odaklandı. Parti yönetimi, ev ev gezilerek yapılacak kampanya sürecinin kurallarına ilişkin teşkilatı uyarırken, çevreye zararlı maddelerin kullanılmamasını istedi. Uyarıda, “Okul, hastane, ibadethane gibi yerlerin çevresinde müzik çalmayın, anons yapmayın… Plastik ve naylon gibi malzemeler yerine, kağıt ve bez gibi geri kazanılabilir maddeleri kullanın” mesajı gönderildi. Halk oylaması için AK Parti Genel Merkezince hazırlanan kılavuzda, partinin kurumsal kimliğine dikkat çekilerek, referandum kampanyası süresince uyulacak kurallar da hatırlatıldı. “16 Nisan 2017 Halk Oylaması Kurumsal Kılavuzu”nda bazı uyarılar şöyle belirtildi:

Bütünlük oluşturun

Evet kampanyasını yürüten kadroların takım ruhuyla hareket etmesi istenen kılavuzda, “'Evet' ofisleri çalışanlarının davranışlarına kadar bütün ayrıntılar, ahenk ve bütünlük oluşturmalı” denildi. Kullanılan dokümanlarda genel bütünlüğün sağlanmasına işaret edilerek, bu tür detayların seçmende olumlu algıya dönüşeceği belirtildi.

Zarar verici malzemelerden kaçının

Kullanılacak materyallerde estetik düzey ile algılanabilirliğin yüksek olması ve çevreye zararlı malzemelerin kullanılmaması istendi. Yapılan uyarıda, “Çevreye zarar verebilecek plastik ve naylon gibi malzemeler yerine, kağıt ve bez gibi geri kazanılabilir maddeleri kullanın” belirtildi. Kullanılacak materyallerin hedef kitleye göre merkezi yerlere asılması istenirken, “Kurulacak 'Evet' ofislerinin işlevsel ve kullanışlı olması, teknolojik imkanlardan faydalanılması, günlük aktiviteleri anlatan raporların tutulması” talep edildi.

Okul, hastanelerde müzik çalmayın

Kampanya süresince önceden belirlenen müzikler ve anonslar kullanılacak. Gürültü kirliliği oluşturulmaması da istenirken, “Okul, hastane, ibadethane gibİ yerlerin çevresinde müzik çalınmamasına ve anons yapılmamasına özen gösterin” uyarısı yapıldı. Kılık kıyafete kadar hassasiyetler teşkilata iletildi. Bu kapsamda, kıyafetlerde renk ve uyum bütünlüğü sağlanması, kampanya rozet ve işaretlerinin kullanılması, kurumsala aykırı görsel ve yazılı materyallerin kullanılmaması istendi.

Güler yüzlü olun, herkesle iletişim kurun

Kampanya sürecinde tartışmadan kaçınılması uyarısı da yapıldı. Görevlilerin güler yüzlü olması, ziyaretler için kurulacak ekiplerin toplumun her kesimiyle iletişim kurması, propaganda çalışmaları sırasında seçmenlere mutlaka adıyla hitap edilmesi ve seçmenin dile getirdiği sorunların not edilmesi gibi hassasiyetler teşkilata iletildi.

Birlik ve beraberlik mesajı

Kampanya sürecinin, Türkiye'nin birliğine kasteden şer odaklarının ve terör gruplarının kaos ortamı oluşturmak için fırsat bekledikleri bir ortam olduğu hatırlatması da yapılırken, “Bu tür olayların yaşanması durumunda, görevlilerin pozitif duruşlarını koruması, birlik ve beraberlik mesajları vermesi ve dik bir duruş sergilemesi gerekir” denildi.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA