• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AK Parti cemevlerinin tanımını Alevilere bırakacak
26 Aralık 2015 Cumartesi 12:51

AK Parti cemevlerinin tanımını Alevilere bırakacak

Aleviler ile ilgili yarım kalan dosyayı raftan indiren AK Parti, cemevlerinin tanımını Alevilere bırakacak.

AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, AA muhabirine, Başkanlık olarak üzerinde çalıştıkları dosyalarda gelinen durumla ilgili açıklamada bulundu.    

Yeni projeler üzerinde çalıştıklarını anlatan Üstün, bunlardan biri olan Alevilere yönelik yarım kalan dosyayı raftan indirerek yeniden ele almaya başladıklarını belirtti. Konunun Seçim Beyannamesi, Hükümet Programı ve Acil Eylem Planı'nda da yer aldığına dikkati çeken Üstün, yapılacaklar konusunda şu bilgiyi verdi:

"Cemevlerine statü kazandırılacak. Cemevlerinin elektrik ve su gibi giderleri devletçe, hükümetçe karşılanacak.  Konuya statü kazandırırken cemevlerinde dedeler hizmet veriyorsa, onların maaşları da devletçe karşılanacak. Bunları yaparken İmar ve Belediye yasalarında birtakım değişiklikler gerçekleştirilecek. Söylem bazında da bazı itirazlar var, 'ayrımcılık yapılıyor' tarzında...Bu algıyı da ortadan kaldıracak fiili adımlar atılacak. Cemevini tam olarak tarif etmeyecek, bunu cemaatin kendisine bırakacağız. Bu konuda hassas olanlar, kendilerini nasıl görmek istiyorlarsa, o şekilde tarif etsinler. Yine bu hizmetlerin alımı talep ve isteğe bağlı olacak. Kendi isteklerine bırakılacak, isterlerse alacaklar. Esnek ve cemaate bağlı bir durum olarak muhataplarımıza bırakıyoruz. Bu konuda ciddi gelişmeler kısa sürede gerçekleştirilecek. Üç ay içinde yapılacak."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA