• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AK Parti Bölge Toplantıları
31 Mart 2013 Pazar 16:03

AK Parti Bölge Toplantıları

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, ''AK Parti, sadece Türkiye'de değil dünyada hiçbir partiye nasip olmayan bir güce, desteğe sahip olmuştur'' dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, ''AK Parti, sadece Türkiye'de değil dünyada hiçbir partiye nasip olmayan bir güce, desteğe sahip olmuştur'' dedi.
     Şentop, Konya Dedeman Otel'de, Konya-Karaman il ve ilçe teşkilatlarının katılımıyla 2014'teki yerel seçimlere yönelik Seçim İşleri Başkanlığı 2. Bölge Toplantısı'nda, kendilerinin sadece milletin oyuna değil, zihnine ve kalbine de talip olduklarını söyledi.
     Bunun için seçim çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini anlatan Şentop, ''AK Parti, sadece Türkiye'de değil dünyada hiçbir partiye nasip olmayan bir güce, desteğe sahip olmuştur'' diye konuştu.
     Anayasa tartışmalarının gündemi hareketlendireceğini tahmin ettiğini dile getiren Şentop, şunları kaydetti:
     ''Kılıçdaroğlu'nun bir açıklaması var. Diyor ki 'Biz Anayasa'nın başlangıç kısmına milletimize sivil direnme hakkı verecek bir ifade, hüküm koyacağız'. Bunu duyar duymaz 27 Mayıs Anayasası'nın başlangıç kısmını hatırladım. Şöyle başlıyordu; 'Milletimizin tabi olarak sahip olduğu direnme hakkını, onun adına kullanan Türk Silahlı Kuvvetleri yönetime el koymuş, Anayasa'yı yapmış' falan... Ya kendisi bunu bilmiyor veya gerçekten de telkin edenlerin böyle bir niyeti var. Buradaki mesele şu, millete direnme hakkını verdiniz, halk bunu nasıl kullanacak- Ayaklanma yaparak mı, hayır. Nasıl- Aynen 27 Mayıs'ta olduğu gibi birileri millet adına kalkacak, 'Anayasa'da da yetki var, bize güç veren bir hüküm var, biz millet adına direnme hakkını kullanıyoruz'. 27 Mayıs'ta Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki çetenin, 27 Mayısçıların yaptığı gibi.''
    
     -MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin sözleri-
    
     MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin ''Çözüm Süreci'' ile ilgili yaklaşımını da eleştiren Şentop, son çözüm süreci ile ilgili Milliyetçi Hareket Partisi'nin birçok alanda istismarı olduğunu iddia etti.
     Şentop, şöyle konuştu:
     ''Hatırlarsınız çözüm sürecinin yeni başladığı sıralarda Bahçeli demişti ki 'AK Parti yüzde 34 ile iktidara geldi. Sonra çözüm süreci, demokratikleşme süreci benzeri adımlar attı, oy oranı yüzde 47'ye çıktı. AK Parti demokratikleşme, insan hakları gibi bir takım çalışmalar yaptı, ardından oyu yüzde 50'ye çıktı. Şimdi çözüm süreci adında bir takım adımlar atmaya çalışıyor. Eğer onda da muvaffak olursa, oy oranı yüzde 70'e çıkacak.' Bunu bir tehlike olarak, yanlış olarak anlatıyor. Aslında Bahçeli'nin ifadelerini doğru okursanız diyor ki 'AK Parti bir şeyler yapıyor. Yanlış, Türkiye'nin aleyhine, kötü işler yapıyor. Bölünmek için adım atıyor ancak oyu artıyor'. Bu aslında AK Parti'yi eleştirmek midir, millete hakaret etmek midir- Millet de eğer senin gibi AK Parti'nin yanlış işler yaptığını, kötü adımlar attığını düşünüyor olsa oyunu azaltırdı. AK Parti'nin oyunu yükseltti, azaltmadı. Demek ki millet seninle aynı fikirde değil. Bahçeli'nin Türkiye'yi yanlış bakarak doğru okuduğu bir tablo bu.''
     Şentop, her seçimin kendine göre bir önemi olduğunu, bu seçimlerin daha farklı bir önem taşıdığını vurgulayarak, bölge ve dünyanın tarihi bir süreçten geçtiğini söyledi.
     Bu dönemde Türkiye'nin de mecburen değişim süreci içine girdiğini ifade eden Şentop, ''Bugün dünya tek bir şehir, tek bir köy haline geldi. Tabi böyle bir dünya ekonomik yapıları bozmaya, sarsmaya başlıyor. Bu değişim sadece ekonomik yapıları değil sosyal yapıları da sarsıyor. Siyasi yapıları da sarsacak. Böyle bir süreçte önümüzdeki seçimlerden başarıyla çıkmamız, istikrar için, ülkemiz ve milletimiz için çok önemli'' diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA