• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ailede Çocuk Eğitimi
30 Kasım 2012 Cuma 15:39

'Ailede Çocuk Eğitimi'

Meram Belediyesi tarafından düzenlenen Ana Baba Okulu-5'in dördüncü oturumuna katılan psikolog danışman M. Kemal Hayta, "Çocuğunuzun her türlü ihtiyacını karşılarsanız doyumsuzluğa ulaşır, ona...
Meram Belediyesi tarafından düzenlenen Ana Baba Okulu-5'in dördüncü oturumuna katılan psikolog danışman M. Kemal Hayta, "Çocuğunuzun her türlü ihtiyacını karşılarsanız doyumsuzluğa ulaşır, ona zarar vermiş olursunuz" dedi.
Konevi Kültür Merkezi'nde devam eden Ana Baba Okulu-5'in dördüncü eğitim seminerine katılan M. Kemal Hayta, "Ailede Çocuk Eğitimi" konulu sunumunda dikkat edilmesi gereken noktalara değindi.
Çocuk eğitimin eş seçimi ve hamilelik süreciyle başladığını söyleyen psikolog danışman M. Kemal Hayta, "Çocuğumuza bazı güzel huy ve davranışları 0 - 6 yaş grubundayken vermeliyiz. Her türlü ihtiyacı anında karşılanan, her dediği yapılan çocuklar doyumsuzluğa ulaşır. Aslında anne ve babalar olarak bu şekilde davranarak çocuğumuza zarar vermiş oluyoruz." dedi.
Çocukları eğitirken 'ben dili' ile yaklaşmanın önemine işaret eden Hayta, "Onları suçlamak, hakaret etmek ve aşağılayıcı ifadeler kullanmak 'Sen dili' olarak ifade edilebilir ve doğru bir eğitim metodu değildir. Ancak bir hata yaptığında 'Senin bu davranış nedeniyle çok üzülüyorum. Senin başarısız olacağından korkuyorum' gibi ifadeler ise 'ben dili'dir ve doğru olan davranışlardır. Hayat başarısı olarak ifade edebileceğimiz çocuklarımızın duygusal zekasını geliştirmek için onlara sorumluluk vermeliyiz. Bilim ve araştırmaya merak uyandırmalıyız. Bedensel ve duygusal olarak güçlendirmeliyiz. Mesela azla yetinmeye ve beklemeyi öğretmek gibi" diye konuştu.
Çocuklarla iyi ve kötü huyların nüve halinde bulunduğunu kaydeden Hayta, "Anne babalar olarak iyi huyları beslersek çocuğumuzda iyi huylar gelişir, kötü huyları beslersek de kötü huylar gelişir" dedi
Eğitim seminerinden sonra Meram Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Uysal, günün anısına psikolog danışman M. Kemal Hayta'ya çeşitli hediyeler verdi.
Meram Belediyesi'nce düzenlenen Ana Baba Okulu-5'in eğitim seminerleri 8 Aralık 2012 Cumartesi günü Aile Danışmanı Muhittin Korucu'nun "Eşler Arası İletişim" konulu seminerleriyle sona erecek. Seminerlere katılanların sertifikalara bu programda verilecek.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA