• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aile hasreti sona erdi
14 Mart 2013 Perşembe 09:59

Aile hasreti sona erdi

Kamu görevlilerinin, memleketlerinde aileleriyle buluşmalarında duygusal anlar yaşandı. Uzman çavuş Kemal Ekinci, 1,5 yaşındaki kızını ilk kez kucağına almanın mutluluğunu yaşadı.
Terör örgütü tarafından serbest bırakılan 8 kamu görevlisinin, aileleriyle buluşmalarında duygusal anlar yaşandı.
Habur'da kamu görevlilerinin aileleriyle buluşmalarına tanıklık eden Anadolu Ajansı, memleketlerine gönderilen kamu görevlilerinin evlerindeki sevince de ortak oldu.
Ankara'da coşkulu karşılama
Kaymakam adayı Kenan Erenoğlu, Ankara'da dualarla ve sevinç gösterileriyle karşılandı. Kurban kesilmesinin ardından Erenoğlu, anne ve babasıyla evine çıktı.
Kenan Erenoğlu, uzun süredir ayrı kaldığı evine ve sevdiklerine kavuşmanın sevincini yaşadığını ifade ederek, ''Çok mutluyuz, hep beraberiz. Çok teşekkür ediyoruz, halkımızın gösterdiği ilgiye. Akrabalarıma ve sevdiklerime kavuştum. Yürekler hep beraber atmış, bunu burada görüyorum. Her şey çok güzel'' dedi.
Canım çiğerim
Polis memuru Nadir Özgen'i de Söke'de ailesi, yakınları ve komşuları alkışlarla karşıladı. Özgen'e sarılan annesi Müşerref Özgen, ''Yavrum, canım ciğerim, kokusu güzel çocuğum'' diyerek hasret giderdi.
Nadir Özgen, ailesine kavuştuğundan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, ''Yaklaşık 19 ay uzak kaldım. Bu sürede dünyayı ve insanları daha iyi öğrenme fırsatım oldu. Özgürlüğün kıymetini öğrendim. Çok önemli güzel bir şey, çok mutluyum'' diye konuştu.
Kızını ilk kez gördü
Uzman çavuş Kemal Ekinci, Gaziantep'te davul zurna eşliğinde zılgıtlarla karşılandı.
Evinin bulunduğu sokak Türk bayraklarıyla süslenen Ekinci, minibüsten inerken yakınlarının omuzlarına alındı.
Diyarbakır'dan beraber geldiği babası Ömer, annesi Nezihe, eşi Dilek Ekinci ve hiç görmediği 1,5 yaşındaki kızı Bahar ile evinde hasret gideren Ekinci, gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.
Kurban kesildi
Mardinli er Ramazan Başaran da Derik ilçesine bağlı Derinsu köyündeki baba ocağında sevinçle karşılandı.
Er Başaran ailesine kavuşmanın anlatılamaz bir duygu olduğunu belirterek, ''Aileme kavuştuğum için çok mutluyum'' diye konuştu.
Aile hasreti sona erdi
Astsubay Başçavuş Abdullah Söpçeler'in 21 aylık aile hasreti sona erdi.
Büyükmandıra beldesindeki baba evine gelen Başçavuş Abdullah Söpçeler, minibüsten indi ve koşarak eve girdi. Abdullah Söpçeler, evde ailesiyle hasret giderdi.
Amasya'da sevinç
Uzman çavuş Zihni Koç'un baba ocağı Amasya'nın Karaali köyünde de sevinç yaşandı. Koç, ailesi ve yakınlarıyla hasret giderdi, büyük oğlu Alican'ın balkona astığı Türk bayrağını öptü.
Hepimiz kardeşiz
Er Hadi Gizli, Şanlıurfa'daki ailesine kavuştu. Oğlunu zılgıtlarla karşılayan ve duygulandığı görülen anne Şaha Gizli, oğluna kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyledi.
Aylardır beklediği oğluna kavuşmasında emeği geçenlere teşekkür eden Gizli, ''Allah onlardan razı olsun. Çocuğumuzu bize ulaştırdılar. Türkü, Kürdü ve Arabı ile hepimiz kardeşiz'' diye konuştu.
Zılgıtlarla karşılandı
Er Reşat Çeçan, Şanlıurfa'daki yakınlarınca zılgıt ve alkışlarla karşılandı.
Baba Cemal Çeçan ise oğullarının serbest bırakılması sürecinde yaşadıklarını anlatarak, ''Bugün çok mutluyuz, hepimizin gözü aydın. İnşallah bundan sonra bu türlü şeylerle karşılaşmayacağız. Artık cenazeleri beklemeyeceğiz. Barış sürsün'' dedi.
Annelere de seslenen Çeçan, barış sürecine daha fazla destek verilmesini istedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA