• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ahmet Ünlü serbest
07 Aralık 2012 Cuma 16:09

Ahmet Ünlü serbest

''Cübbeli Ahmet Hoca'' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.
Kamuoyunda ''Karagümrük çetesi'' olarak bilinen suç örgütüne yönelik dava kapsamında tutuklu yargılanan ve ''Cübbeli Ahmet Hoca'' ismiyle bilinen Ahmet Mahmut Ünlü ile Fas uyruklu Mahjouba Demirel tahliye edildi.
İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, davaya ilişkin ara kararını açıkladı.
Heyet, 5 Temmuz 2012'de yürürlüğe giren 6352 sayılı Denetimli Serbestlik Kanunu'nun, ''dava ve cezaların ertelenmesi'' başlıklı geçici 1. maddesi hükmü ile aynı yasa kapsamında değiştirilen Türk Ceza Kanunu'nun 220/6-7 ve Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 109. maddesi hükümlerini göz önüne alarak, tutuklu sanıklardan Ahmet Mahmut Ünlü ile Fas uyruklu Mahjouba Demirel'in, üzerlerine atılı suç vasfının değişme ihtimali, tutuklulukta geçirdikleri süre ve tutuklamanın koruma tedbiri olması gerekçesiyle tahliye edilmelerine karar verdi.
Tahliye kararına muhalefet şerhi
İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi Hikmet Şen, Ahmet Mahmut Ünlü ile Fas uyruklu Mahjouba Demirel'in tahliye edilmesi kararına muhalefet ederek, karşı oy kullandı.
Üye hakim Şen muhalefet şerhinde, ''Sanıklar Ahmet Mahmut Ünlü ile Fas uyruklu Mahjouba Demirel'in üzerlerine atılı suçun alt ve üst sınırları, suçun niteliği, dosyada bulunan fiziki takip tutanakları, bir kısım mağdurelerin beyanları ile bir kısım sanık ve mağdureler arasında para hareketlerini gösteren ödeme belgeleri ve tüm dosya içeriği itibariyle sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilmesi gerektiği kanaati ile çoğunluğun tahliyeye yönelik kararına muhalifim'' ifadesi yer aldı.
Bu arada, mahkeme heyeti, sanık Barış Sezek'in tutukluluk halinin devamına karar verdi.
Heyet, tahliye edilen Ahmet Mahmut Ünlü ve Mahjouba Demirel'in her hafta en yakın polis merkezine giderek imza atmasını kararlaştırdı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA