• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ahmet Taşgetiren oyunu neden CHPye verecek
20 Şubat 2010 Cumartesi 11:34

Ahmet Taşgetiren oyunu neden CHP'ye verecek

Gazeteci-yazar Ahmet Taşgetiren Sancılı Günlerden Kurtulmanın Formülü konulu konferansta Türkiyenin çok partili hayata geçişinden

Gazeteci-yazar Ahmet Taşgetiren “Sancılı Günlerden Kurtulmanın Formülü” konulu konferansta Türkiye’nin çok partili hayata geçişinden, Ergenekon davasına, katsayı eşitsizliğinden, türban konusuna, HSYK kararından, demokratik açılıma kadar birçok konuyu anlattı.

MÜSİADKonya Şubesi konferans salonunda yapılan ve çok sayıda dinleyicinin iştirak ettiği konferansın açılış konuşmasını MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz yaptı. Ülkemizde son yıllarda yaşanan olayların halkın kafasında soru işareti bıraktığını ve bu problemlerin iş hayatına da olumsuz yansıdığını belirten Korkmaz; “Krizin kendini derinden hissedildiği ve gündemi oluşturduğu günlerin ardından bugün de ülkemiz siyasi bir kriz içerisine girmiş ve devletin organları arasında tutarsızlıklar doğmuştur.” dedi.

İlk olarak Türkiye’nin çok partili hayata geçiş ve demokratikleşme sürecine değinen Ahmet Taşgetiren; “ Ülkemizde çok partili hayata geçilmesiyle söz halkın denilmiş ve millet iradesi öne çıkarılmıştır. 1946 yılına kadar tek parti dönemi yaşanmış ve bu dönem de CHP iktidarıyla geçirilmiştir. Fakat hala bazı kesim insanlar ülkedeki çok partili dönemi kabullenememiş CHP iktidarlığı döneminin tabularını yıkamamıştır. Ülkemiz bir hukuk devletidir ve hukuk kuralları geçerlidir. Hükümeti başa getirme ve hükümetten yetki alma görevi millete aittir. Bu hak yıllar öncesinde milletimize verilmiştir. Demokratik ülkelerde halkın iradesi ne diyorsa, halk sandıktan hangi kararı çıkarıyorsa bu kararlar geçerlidir. Devletin bütün organları ve halk da bu karara saygı göstermek zorundadır” dedi.

ERGENEKON DAVASININ SORGULANMASI TÜRKİYE İÇİN FEVKALADE BİR DURUMDUR

Konferansta Türkiye’de bu güne kadar yapılan darbe girişimlerinin sorgulanmadığına vurgu yapan Taşgetiren; “Ülkemiz bölgesinde ve dünyada önemli bir ağırlığa kavuşmuştur. Dünya ekonomisinde ve siyasetinde bu denli öneme sahip bir ülkede bugün hala darbe girişimlerinden söz edilmektedir. 2010 yılı Türkiye’sinde hukuk kuralları ve demokrasi hüküm sürmekteyken bu tür düşüncelerin hala içimizde barınması ülkemizin dünya ülkeleri arasındaki prestijini sarsmakta ve bu da herkesi üzmektedir. Ergenekon’un ortaya çıkarılması ve dava sürecinin başlatılması ülkemiz açısından çok büyük önem arz etmekte ve Ergenekon davasında izlenen yargı süreci de fevkalade bir şekilde işlemektedir. İnanıyorum ki şuandaki hükümet zamanında bu süreç sona erecek ve darbeler ismini sildirecektir” dedi.

KATSAYI EŞİTSİZLİĞİ EĞİTİMDE KARA BİR LEKEDİR

Ülkemizde uygulanan katsayı eşitsizliğinin haksız bir uygulama olduğunu söyleyen Taşgetiren “ Katsayı eşitsizliğiyle ülkemizde yıllardır milyonlarca gencin eğitim hakkı gasp edilmiştir. Böyle bir uygulamayı dünyanın başka bir ülkesinde görmek mümkün değildir. Zamanında açılan bir davaya bu konu bizimle alakalı değildir, bu konunun muhatabı YÖK’tür diyen kurumlar bu gün YÖK’ün aldığı kararlara saygısızca etki etmekte ve aldıkları durdurma kararlarıyla da ülkemizde yıllardır kara bir leke olarak duran eğitimdeki bu aksaklığı ve yanlışlığı devam ettirmektedirler” dedi.

ORDUNUN BAŞÖRTÜSÜ MÜDAHALESİ ORDUYU YIPRATMAKTADIR

Konferansta başörtüsü konusunu da değerlendiren Taşgetiren; “Türban konusunun çözümüne mani olanların ülkede hala demokrasiyi ve eşitliği savunmaları yaptıkları ve söyledikleriyle çelişkiye düştüklerini göstermektedir. Bu gün bu ülkenin Başbakanının eşi türbanlı olduğu için bir hastaneye alınmıyorsa bu, ülkede hakikaten bir iç krizin yaşandığını gösterir. Bu ülkenin başörtülü anaları sadece oğulları şehit olduğunda tabutun üstüne sarılarak mı askeriyenin içine girebilecek? Bizler başörtülü olduğu için oğlunun ordu evindeki düğününe alınmayarak dikenli tellerin ardında gözyaşlarıyla düğünü izleyen analara çok şahit olduk. Bu durumları halk kabullenememektedir. Ordu artık türban konusundan kendi soyutlamalı ve karışmamalıdır. Ordunun isminin türbanla geçmesi halkın orduya olan güvenini ve ordunun itibarını zedelemektedir” dedi.

“Başörtüsü konusunda, bu işin çözümümde varsa bir rant hangi parti bunun rantından faydalanmak istiyorsa faydalanabilir” diyen Taşgetiren “Özellikle CHP, başörtüsü meselesini çözsün, bu işin siyasi rantını da alsın. Ancak bu ilkel mesele ülke meselesi olmaktan çıksın. İşte burada açıklıyorum, CHP bu başörtüsü meselesi çözsün, oyumu CHP’ye vereceğim.”

HSYK YÜRÜMEKTE OLAN BİR DAVAYA MÜDAHALE ETMİŞTİR

Taşgetiren vermiş olduğu konferansta HSYK’nın Ergenekon’la ilişkili olduğu iddia edilen savcıyı sorgulayan bir başka savcının sorgulama yetkisinin elinden alınmasını da değerlendirirken şunları söyledi; “HSYK’nın almış olduğu bu karar yargı dışı bir karardır. HSYK yürümekte olan bir davaya müdahale etmiştir. Bu tasarruf daha önce Şemdinli olayında da gerçekleşmişti. HSYK şuanda Ergenekon’daki incelemelerin ve Ergenekon davasının işleyişinin önüne taş koymaktadır. Konuyla ilgili olarak söz hakkına sahip olan yer mahkemedir. HSYK bir hâkimi cezalandırmıştır. Bu kurumun böyle bir yetkisi söz konusu bile olamaz” dedi.

Konferansta demokratik açılım konusuna da değinen Taşgetiren; “ Demokratik açılım süreci bugüne kadar güzel bir şekilde ilerlemiş ve büyük ölçüde de fayda sağlamıştır. Güneydoğudaki sorunların çözümü noktasında büyük ölçüde önem arz eden demokratik açılım dilerim ki şuandaki hükümet döneminde sonuca ulaşsın. Demokratik açılımın mevcut hükümetimiz zamanında sona ermesi ülkemizin faydasına olacaktır” dedi.

Konferansta sözlerini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün “Güçlü bir ülke için; iyi bir demokrasi, sağlam bir ekonomi ve güçlü bir ordu gereklidir” sözü ile bitiren Ahmet Taşgetiren’e MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz da konferanslarından ötürü teşekkürlerini sunarak günün anısına çini bir vazo hediye etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA