• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ahmet Hakan Ergenekon Hakkında Ne Dedi?
14 Ocak 2009 Çarşamba 21:15

Ahmet Hakan Ergenekon Hakkında Ne Dedi?

İşte Ahmet Hakan'ın dilinden Ergenekon...

Tuncay Güney'in 2001'de Adil Serdar Saçan tarafından emniyette alınmış ifadesinin görüntüleri gündeme bomba gibi düştü. Peki bu görüntülerin medyaya servis edilmesinin anlamı ne? Ergenekon davasının seyrini nasıl etkileler? Gazeteciler bu durumu değerlendirdi...

Hürriyet Gazetesi yazarı Saygı Öztürk, bu durumun normal karşılanmaması gerektiğini ifade ederek, görüntüleri izlediğinde Tuncay Güney'in iddia ettiği gibi soruşturmanın bir işkence altında geçmediğini ve Güney'in ifadelerini gayet rahat verdiğini dile getirdi. Ahmet Hakan ise bu görüntülerin basında böyle yayınlanmasının doğru olmadığını savundu.

AHMET HAKAN - HÜRRİYET

"Bence bu durum çok tuhaf ve vahim. Bu ifadelerin servis edilmesi neye yöneliktir hangi amaçla yapılmaktadır anlamıyorum? Gazetecilik ve hukuk açısından değerlendirilmesi gerekir.

Bu iş, ciddiyetinden çok şey kaybediyor. Özellikle bu tür kasetler, iki de bir Tuncay Güney'in isminin geçmesi, Tuncay Güney bağlantıları... Bunlar beni üzüyor. Ortaya çıkan bombalar var, bunlar üzerinde durmamız gerekir.

Gözaltına alınan isimlerde de buna rastladık, çok ciddi bir danıştay cinayeti varken, Kemal Gürüz, Sabih Kanadoğlu işin içine giriyor, ciddiyet bozuluyor.

Bombalar ortaya çıkıyor, işin ciddi boyutu budur diyoruz, bir Tuncay Güney bandı sürülüyor ortaya. Bu soruşturmayı yürütenlerin amacı nedir inanın merak ediyorum... Ergenekon'u sulandırmak isteyenlere kozlar veriliyor.

Bu olay nedir? Devletin içinde bir takım örgütlenmeler var, bu örgütlenmeler sağa sola bomba atıyor, adam öldürüyor toplumda kaos yaratmak istiyor ve bu kaostan yararlanarak bir hükümet darbesi gerçekleştirmek istiyor. Biz bu örgütten korkmalıyız. Bu örgütün ortadan kaldırılmasına kim itiraz edebilir.

Bu Tuncay Güney'in kasetinin yayınlamasının da bu hedeften sapıldığını gösteriyor bana..."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA