• Konya6 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ahmet Hadimioğlu: Hadim’e vizyon katacak projelerimiz var
26 Mart 2019 Salı 10:55

Ahmet Hadimioğlu: Hadim’e vizyon katacak projelerimiz var

Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu yeni dönemde de ilçelerini kalkındıracak hamleler yapacaklarını söyleyerek, "Hadim'e vizyon katacak projelerimiz var" dedi.

10 yıllık başkanlık döneminde Hadim için önemli çalışmalar yaptıklarını kaydeden Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu, “2009 yılından beri Belediye Başkanıyım. 2001 yılında AK Parti Meram teşkilatına üye oldum. 2004 yılında Hadim’den aday adayı oldum. 2004 yılında Hadim’in mevcut Belediye Başkanı CHP’liydi. AK Parti’nin ilk genel seçiminde aday adayıydık. Partimiz tarafından o günkü şartlar için aday gösterilmedik. Aday gösterilen arkadaşımız da seçimi kaybetti. CHP seçimi kazandı. 2009’da tekrar aday adayı olduk. Tek aday adayı olarak partimizin değerlendirmesi sonucu aday gösterildik. O yıl burada 6 adayın içerisinde seçimi kazanmış olduk. Bundan sonraki süreçte hükümetimizin, milletvekillerimizin desteğiyle Hadim ve çevresine Cumhuriyet tarihinde yapılan yatırımların yaklaşık 10 mislini bölgemize kazandırdık. 10 yıllık süreçte bölge tarihinin en ciddi yatırımlarını yaptık. Şuanda da devam ediyor. Bu seçimde de 9 tane aday adayı vardı. Ben mevcut Belediye Başkanı olarak 10. kişiydim. Partimiz Cumhur İttifakı’nın adayı olarak beni gösterdi. İlçemiz olarak devlet kurumlarından şuanda birçok yerin alamadığı yatırımları alıyoruz” ifadelerini kullandı.

hadim-belediyesi-site-icin-1.jpg

KISA SÜREDE ÖNEMLİ YATIRIMLAR

Hadim’e önemli yatırımlar yaptıklarını dile getiren Başkan Hadimioğlu, “Bölgemizde tarım ağırlıklı çalışmalar yapılmaktadır. Tarımla ilgilenen vatandaşlarımıza özellikle sulama konusunda en büyük desteği Devlet Su İşleri vermektedir. DSİ’nin şuanda yatırımı devam eden projelerinin toplamı yaklaşık olarak 200 Milyon TL civarındadır. Son 5 yılda Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 60 Milyon TL’lik bir yatırımı oldu. En büyük yatırımımız Eğiste Viyadüğüdür. Dünyanın en büyük ikinci viyadüğü ilçemize kazandırılıyor. Bunun yanında Konya duble yol çalışması devam ediyor. Ayrıca Konya ile Alanya arasındaki mesafeyi 2 saate indirecek tünellerin projeleri de devam ediyor. Bu yıl inşallah ihaleye çıkacak. Bunun yanında Spor Bakanlığı’mızın ilçemizde devam eden yatırımları bulunmaktadır. Hadim’in önümüzdeki dönemde de Büyükşehir ve hükümetimizle uyumlu bir ilçe belediyesi olması bizim bu yatırımlarımızın hem hızlanıp hem de eklenerek devam etmesini sağlayacaktır. Sadece bu yatırımların bitirilmesi noktasında değil de, önümüzdeki birçok projenin kesintisiz devam etmesi için yola devam etmemiz gerekmektedir. Elimizdekiler zaten en kısa sürede tamamlanacak ama yeni projelerin devreye girmesi için iktidarımız ile uyumlu bir belediyemizin olması gerekmektedir” şeklinde konuştu.

hadim-belediyesi-site-icin-2.jpg

YENİ PROJELER VİZYON KATACAK

İlçeyi kalkındıracak ciddi projeleri olduğunu ve bu projeler tamamlandığında Hadim’in vizyonunun artacağını belirten Başkan Hadimioğlu, “Burada tarıma destek amaçlı şuanda 13 tane gölet projemiz devam ediyor. Göksü Yamaç arazileri sulama projesi var. 130 Milyon TL değerindedir. Bölgemizin çılgın projesi olarak o da devam etmektedir. Bu süreçte ikinci etap TOKİ ihaleye çıkacak. Kaplanlı bölgesine Spor Bakanlığı’yla ortaklaşa sporcu eğitim merkezi yaptırmayı düşünüyoruz. Burada kiraz halimiz bulunmaktadır. Kirazın son iki aylık döneminde her sezonda dünyanın her tarafına kiraz gönderiyoruz. Bu halimizde hem iç hem de dış piyasaya hizmet verebilmesi için genişletme projesi düşünüyoruz. Kapalı pazar alanı yapmayı düşünüyoruz. Büyükşehir Belediyemizle de ortaklaşa otogar projemiz bulunmaktadır. Belediye ­olarak 48 dükkanlık bir çarşı yapmayı planlamaktayız. Burada halk, toplum ve aile sağlık merkezi projemiz var. Sağlık Bakanlığımız inşallah bu sene içinde ihale edecek. Dökme şeklinde doğalgaz istiyoruz. İnşallah 2020’de gerçekleşecek. Burada iki yıllık yüksekokul bölümlerimiz bulunmaktadır. Biz bunu 4 yıllıklara çevirmek ve yeni bölümler açtırmak için teşebbüslerimiz var. Mevcutta şuanda bir otelimiz de bitmektedir” dedi.

hadim-belediyesi-site-icin-3.jpg

TARIM VE TURİZME AĞIRLIK VERİLECEK

Hadim’in tarım ve turizmi canlandırarak bölgeyi daha da hareketlendireceklerini söyleyen Başkan Hadimioğlu, “Bizim için önemli olan tarım ve turizmdir. Tarımın altyapısı sulama, bakım, gübrelemedir. Bunları en kaliteli şekilde yerine getirmekteyiz. Bu konuda da yeni girişimlerde bulunacağız. Turizmin de altyapısı oteldir. Turizme altyapı olarak kazandırdığımız en büyük yatırımımız olan Belediye Otelimiz bitmek üzeredir. 28 dükkanlı bir sanayi projemiz bulunmaktadır.  İhaleye verdik. Yaklaşık 3 Milyon TL proje bedeli bulunmaktadır. Yerköprü Şelalesi’nin çevre düzenlemesi yapıldı. Bunun yanında ihaleye verildi. Büyükşehir Belediye’miz Hadim’e bir seyir terası kazandırdı. Spor Bakanlığı’nın gençlik merkezi inşaatı devam ediyor. Kapalı spor salonu devam ediyor. Mevcutta 3 tane göletimizin inşaatı devam ediyor. Bunun yanında 3 tanesini de işletmeye aldık. Ayrıca 7 tane daha gölet projemiz bulunmaktadır. Karayollarından Konya yolu yapılıyor. Burada da 3 tane bağlantı yolumuz var. Taşkent yolumuz Alanya yolu çerçevesinde yapılacak. Diğer tarafta da Bozkır yolunun yapımı devam ediyor. 14 kilometrelik bir yol ve 30 Milyon TL’ye ihale edildi. Müteahhit çalışıyor. Ayrıca Yerköprü Şelale yolumuz var. Orası da Karaman bağlantılı olacak. Oranın da 7 kilometrelik bir kısmı 30 Milyon TL’ye ihale edildi. Diğerinin de ihale süreçleri devam ediyor. Bunun yanında Devlet Su İşleri tarafından Dedemli ile Bozkır arasında yeni yol yapılıyor. Karayollarına devredilecek. 10 yıllık süreç içerisinde hem devletimizle beraber hem de kendi yaptığımız milyonlarca liralık yatırımımız bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.

hadim-belediyesi-site-icin-haber.jpg

GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ İLK GÜNDEN BERİ DEVAM EDİYOR

İlçe halkıyla sürekli iç içe olduklarını ve vatandaşla temaslarını yakından sürdürdüklerini belirten Başkan Hadimioğlu, “Hemşehrilerimiz bizi bilir. Biz de hemşehrilerimizi biliriz. Geçmişte dedemiz 6 yıl, babamız da 3 dönem Belediye Başkanlığı yaptı. İnşallah bu seçimde de vatandaşlarımızın bize destek vereceğine inanıyorum. Ne kadar yüksek oranda destek alırsak inşallah elimiz daha güçlü olur. Bu süreçte AK Parti’den istifa edip tekrar AK Parti üzerinden siyaset yapanlara kapılar kapandı. Onlara prim verilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Ne kadar yüksek destek alırsak o kadar kuvvetli oluruz. Bu dönem partimiz tarafından Gönül Belediyeciliği ilan edildi. Buna Hadimliler şahittir. Bizim bu noktada şimdiye kadar hiçbir sıkıntımız olmadı. Kapımız da telefonlarımız da sürekli açık oldu. Bakamadığımız telefonlara da geri dönüş yaparak arayanların istek ve taleplerini diliyoruz. Gönül Belediyeciliğinde sıkıntımız yoktur. Bu zaten bizim hem insani hem de İslami görevimizdir. Partimiz bizden inancımızın gerektirdiği şeyleri ister. Başka bir şey istemez. 17 senelik bir partimiz var. Reisimiz de bunun üzerinde özellikle durdu. Bu bizim üçüncü dönemimiz. Vatandaşımızla istişarenin sadece seçim döneminde olmadığını üçüncü dönemimize girerek gayet iyi gösterdiğimize inanıyoruz. Partimizi temsil ediyoruz. Burada kendi başımıza hareket edemeyiz. Bu dönem de işimiz için iyi bir sınav olacak. Milletimiz görsün. Bunu seçime yönelik değil de gerçekten böyle olması gerektiği için yaptığımız görmelilerdir. Biz bunu ispat etmek istiyoruz.  Bu şekilde inşallah vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz” diye konuştu.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

hadim-belediyesi-site-icin-5.jpg

hadim-belediyesi-site-icin-6.jpg

hadim-belediyesi-site-icin-7.jpg

hadim-belediyesi-site-icin-8.jpg

hadim-belediyesi-site-icin-9.jpg

hadim-belediyesi-site-icin-haber10.jpg

hadim-belediyesi-site-icin-11.jpg

hadim-belediyesi-site-icin-12.jpg

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA