• Konya6 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ahmet Çalıkın adı Konyada bu parkta yaşatılacak, açılış tarihi belli oldu
24 Eylül 2022 Cumartesi 14:11

Ahmet Çalık'ın adı Konya'da bu parkta yaşatılacak, açılış tarihi belli oldu

Ocak ayında elim bir trafik kazasında hayatını kaybeden Konyaspor futbolcusu Ahmet Çalık’ın ismi, Karatay Belediyesi tarafından Akabe Mahallesi’ne kazandırılan bir parka verilmişti. Yapımı tamamlanan Ahmet Çalık Parkı, 27 Eylül Salı günü düzenlenecek prog

Karatay Belediyesi, Ocak ayında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Konyaspor futbolcusu Ahmet Çalık’ın ismini ilçeye kazandırdığı parkta yaşatacak.

Karatay Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin Akabe Mahallesi’nde yapımını tamamladığı ve Ahmet Çalık’ın adının verildiği park, 27 Eylül Salı günü düzenlenecek törenle hizmete açılacak. 31 bin metrekarelik alana yapılan park; yeşil alanları, tartan pist yürüyüş yolu, kafeteryası, suni çim halı sahası ve dinlenme alanlarıyla, Konyalılara hizmet verecek.

BU ŞEHİR AHMET KARDEŞİMİZİ HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYACAK

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Ahmet Çalık’ın anısını yaşatmak için adını verdikleri parkın tamamlandığını ve parkın açılışını 27 Eylül Salı günü gerçekleştireceklerini söyledi.

Örnek kişiliğiyle bütün gönüllerde yer edinen Ahmet Çalık’ın anısını Karatay’da yaşatmaya devam edeceklerini belirten Başkan Hasan Kılca; “Ahmet Çalık kardeşimiz örnek bir sporcuydu. Hem saha içinde hem de saha dışında çok sevilen biriydi. Genç yaşta vefatı hepimizi derinden yaraladı. Karatay Belediyesi olarak adını ölümsüzleştirmek için Akabe Mahallemizde toplamda 31 bin metrekarelik alana yaptığımız parkımıza Ahmet Çalık ismini verme kararı aldık. Ahmet kardeşimizin ismini Karatay’ımızda yaşatarak asla unutulmamasını sağlama arzusundayız. Bir kez daha Ahmet kardeşimize yüce Allah’tan rahmet, sevenlerine, ailesine ve tüm spor camiasına başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA