Ağrı'da patlama: 28 asker yaralandı

Ağrıda patlama: 28 asker yaralandı
Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde eski Kayak Tesisi'nin karşısında bulunan Doğalgaz Boru Hattı'nda saat 23.40 sıralarında patlama meydana geldi. Patlamada 1'i ağır 28 asker yaralandı.
Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde eski Kayak Tesisi'nin karşısında bulunan Doğalgaz Boru Hattı'nda saat 23.40 sıralarında patlama meydana geldi. Patlamada 1'i ağır 28 asker yaralandı. Patlamanın, terör örgütünün uzaktan kumandalı patlayıcı ile gerçekleştirdiği saldırı sonucu yaşandığı belirtildi.
Patlamanın yaşandığı alan etrafında güvenlik çemberi oluşturulurken, yaralılar Eleşkirt ve Ağrı Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, Eleşkirt  ilçesinde askeri aracın geçişi sırasındaki patlamaya ilişkin, “Patlama esnasında  28 askerimiz çeşitli şekillerde yaralandı” açıklamasını yaptı. Tekinarslan,  “Doğalgaz boru hattına teröristlerce uzaktan kumandalı zaman ayarlı  patlayıcı saldırı düzenlendi. Patlama esnasında karayolunun güvenliğiyle ilgili  personel çeşitli şekillerde yaralandı. Çoğu yanık vakası. Ama yanıkların büyük  kısmı hafif. Patlamanın ardından yaralanan askerlerimiz hastaneye ulaştılar.  Hayati riski olan personelimiz ambulanslarla intikal etti. Sağlıkçı  arkadaşlarımız seferber oldu. Allah esirgedi. Bu hainlerin nerede, ne zaman, ne yapacakları görülmüş oldu.  Bu tür olaylar bizi hiçbir zaman yılgınlığa düşürmez. Ağrı'da bütün  vatandaşlarımız hastaneye akın etti. Bu hain saldırıyı lanetlediler” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.