• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ağrı Dağı bilim adamlarını bekliyor
01 Haziran 2013 Cumartesi 11:54

Ağrı Dağı bilim adamlarını bekliyor

Bilim adamları ve akademisyenler, çözüm süreciyle Ağrı Dağında bilimsel araştırmalar yapıp bölgedeki bitkileri bilim dünyasına kazandırmak için çalışacak

Bilim adamları ve akademisyenler, çözüm süreciyle Ağrı Dağı'nda bilimsel araştırmalar yapıp bölgedeki bitkileri bilim dünyasına kazandırmak için çalışacak.

Türkiye'nin en yüksek Avrupa’nın ise ikinci en yüksek dağı olan 5 bin 137 metre yüksekliğindeki Ağrı Dağı, bilimsel ve akademik araştırmaların merkezi olacak.

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz yaptığı açıklamada, Ağrı Dağı'nın, bölgedeki üniversitelerde çalışan akademisyen ve bilim adamlarının uğrak yeri olacağını söyledi.

Yılmaz, yaklaşık 27 yıldır bölgede görev yaptığını, güvenlik sorunları nedeniyle Ağrı Dağı ile ilgili proje yapıp yürütemediklerini vurguladı.

Çözüm süreciyle Ağrı Dağı'nda araştırma yapma imkanı bulacaklarını anlatan Yılmaz, "Çözüm süreciyle bu dağın bitki florasını incelemek, burada vejetasyon çalışması yapmak ve dağın turizme kazandırılmasıyla ilgili projeler yapıp yürütmek hayalimizdi. Başlatılan bu süreçle bu hayalimiz gerçeğe dönüştü'' dedi.
Prof. Dr. Yılmaz, dünyaca ünlü bilim adamlarının bu görkemli ve zengin bitki örtüsüne sahip  dağda bilimsel çalışma yapmak için Türkiye'ye geleceğini ifade ederek, ''Buradaki birçok bitki, ilaç ve kozmetik sanayisinde kullanılmaya başlayacak. Ağrı Dağı'nın ismini duymayan kalmayacak. AA

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA