• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ağaca asılan siyahi için soruşturma başlatıldı
21 Mart 2015 Cumartesi 08:54

Ağaca asılan siyahi için soruşturma başlatıldı

ABD'nin Mississippi eyaletinde ağaca asılı bulunan siyahi Amerikalı'nın davasıyla ilgili Amerikan Federal Soruşturma Bürosu, Adalet Bakanlığı ve Savcılık soruşturma başlattı.

Mississippi eyaletininin Claiborne idari bölgesinde, çarşafla ağaca asılmış olarak bulunan kişinin yaklaşık 2 haftadır aranan 54 yaşındaki Otis James Byrd olduğu tespit edildi.

Olayla ilgili MSNBC'ye açıklamada bulunan ABD Adalet Bakanı Eric Holder, "Bu noktada ne olduğunu belirlemeye çalışıyoruz" ifadesini kullanırken, FBI'nin Adalet Bakanlığı Yurttaşlık Hakları Bölümü ve Mississippi Güney Bölgesi Savcısı'nın hukuk ihlalleri olup olmadığını belirlemek için davaya baktıklarını bildirdi.

Olayın intihar veya cinayet olup olmadığının tespiti için yaklaşık bir hafta daha zamana ihtiyaç olduğu bildirilirken, olayın nefret suçu olup olmadığı üzerine yoğunlaşıldı.

Ağaca asılı olan Byrd'in siyahi Amerikalı olması, Mississippi'de tarihi ırk bazlı şiddet olaylarını hatırlatması açısından olayın nefret suçu olup olmadığı ayrı bir önem arzediyor.

Olayla ilgili bir açıklama yapan bölgedeki Siyahilerin Gelişmesi İçin Ulusal Birlik (NAACP) Mississippi Başkanı Derrick Johnson olayla ilgili açıklamasında şunları kaydetti:

"Tahminde bulunmak için çok erken. Fakat Mississippi'deki ırkçı nefret suçlarına dayılı geçmişe bakıldığında, bu eyalette bir Afrikalı Amerikan'ın ağaca asılı bulunmasından her zaman endişe duyuyoruz."

Claiborne County Şerifi Marvin Lucas ise Claiborne'da yaşayanların yüzde 85'inin siyahi Amerikalılardan oluştuğunu belirterek daha önce bölgede ırksal şiddet olayına rastlanmadığını bildirdi.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA