• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Afrinliler köylerinin teröristlerden temizlenmesini istiyor
17 Ocak 2018 Çarşamba 12:14

Afrinliler köylerinin teröristlerden temizlenmesini istiyor

Terör örgütü PYD/PKK kontrolündeki Afrin'den kaçarak Hatay'a sığınan Suriyeliler, evlerine dönmek için köylerinin teröristlerden temizlenmesini bekliyor.

Suriye'de terör örgütü PYD/PKK kontrolündeki Afrin'den kaçarak Hatay'a sığınan Suriyeliler, evlerine dönmek için köylerinin teröristlerden temizlenmesini bekliyor. Afrinli öğretmen Abu Ali, yaşananlara ilişkin, "Önce gençleri zorla yanlarına almaya çalıştılar. Direnenlerin bazılarını vurarak öldürdüler bazıları ise yaralandı. Tüm dükkanları, evleri soydular. Operasyonun olmasını istiyoruz. Teröristler biterse evimize döneceğiz. Evimiz bahçemiz hepsi orada kaldı." dedi.

Türk Silahli Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin sınırına yönelik askeri sevkıyatları sürerken, Türkiye'ye sığınan Afrinliler de gelişmeleri yakından takip ediyor.

Terör baskısı nedeniyle köylerini terk etmek zorunda kalan aileler, TSK'nın olası Afrin operasyonunu destekleyerek, evlerine dönme hayali kuruyor.

Afrin'e bağlı Meryemin köyünden Türkiye'ye gelen Arap kökenli Hasan Abu Ali, AA muhabirine, 2013 yılında eşiyle Türkiye'ye geldiğini ve Reyhanlı ilçesinde Suriyeliler için açılan bir okulun müdürlüğünü yaptığını söyledi.

PYD/PKK'lı teröristlerin o yıl baskılarını arttırdığını aktaran Abu Ali, "Önce gençleri zorla yanlarına almaya çalıştılar. Direnenlerin bazılarını vurarak öldürdüler. Bazıları ise yaralandı. Tüm dükkanları, evleri soydular. Köyümüzü basarak amcamı ve hamile olan yengemi vurdular. Amcam sakat kaldı. Yengem ise öldü. Bir yeğenim ile 2 kuzenimi zorla askere aldılar. Eğitim verdiler. Şimdiye kadar halen ellerindeler. Kaçmasınlar diye ailelerini öldürmekle tehdit ediyorlar. Ayrıca bir aileden 7 kişiyi öldürdüler. Onun üzerine bizim gibi çok kişi Türkiye'ye kaçtı." ifadelerini kullandı.

"Kürt halkıyla sorunumuz yok"
Bölgelerinde Kürt uyruklu Suriyelilerle beraber sorunsuz yaşadıklarını vurgulayan Abu Ali, Kürt halkının da PKK'yı sevmediğini belirtti.

Abu Ali, Kürtlerin de teröristlerin elinden kaçmak istediklerini kaydederek, "Kürt vatandaşlarımız da PYD/PKK'nın elinden kaçmak istiyor. Ancak korkularından kaçamıyorlar. Operasyonun olmasını istiyoruz. Teröristler biterse evimize döneceğiz. Evimiz bahçemiz hepsi orada kaldı." diye konuştu.

Afrin kırsalındaki Meryemin köyünden gelen Arap kökenli Abdo Hamid de PYD/PKK'lı teröristlerin baskısının artması üzerine 3 yıl önce 6 çocuğuyla Türkiye'ye kaçtığını söyledi.

Teröristlerin köylerini bastığını aktaran Hamid, "PYD/PKK bizi ve çocuklarımızı askerlik yapmaya zorladı. TSK'ya ve Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) karşı zorla savaştıracaklardı. Türkiye'ye kaçmak zorunda kaldık. İnşallah Afrin operasyonu olur, teröristler biter ve köyümüze döneriz." şeklinde konuştu.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA