• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Afrinde terörden arındırılan köylerde geri dönüş sevinci
25 Şubat 2018 Pazar 14:24

Afrin'de terörden arındırılan köylerde geri dönüş sevinci

TSK tarafından yürütülen Zeytin Dalı Harekatı sürerken, YPG/PKK'lı teröristlerden arındırılan yerleşim yerlerine halkın dönüşü de devam ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından yürütülen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında YPG/PKK'lı teröristlerden arındırılan yerleşim yerlerine köylülerin dönüşü sürüyor.

TSK'nin, Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) desteğiyle yürüttüğü harekat kapsamında Afrin bölgesinde daha önce terör örgütü YPG/PKK işgalindeki köyler tek tek teröristlerden temizleniyor.

Harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ'ın işgalindeki Afrin'de biri belde merkezi, 80'i köy, 6'sı köy altı yerleşim ve 20'si stratejik dağ veya tepe, biri YPG/PKK'ya ait üs olmak üzere 109 nokta örgütten kurtarıldı.

Askerler kontrolün sağlandığı yerleşim alanlarında bir yandan teröristler tarafından yerleştirilmiş patlayıcıları imha ederken, diğer yandan evlerine dönen sivillere gıda yardımında bulunuyor.

İki torunu ve geliniyle evine döndü
Harekatta bir süre önce TSK'nin teröristlerden arındırdığı Afrin'in kuzeybatısında Racu beldesine bağlı Ömer Uşağı köyündeki evine iki torunu ve geliniyle dönen 78 yaşındaki Asu Mohamed Bekir adlı kadın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, YPG/PKK'lı teröristlerin kendilerini "DEAŞ geliyor" diye kandırdığını söyledi.

Harekat başlamadan bir süre önce evlerini terk ederek Afrin'e yakın bir bölgeye gittiklerini anlatan Bekir, şunları kaydetti:

"Türk askeri ve ÖSO köye gelince evimize döndük, biz razıyız. Gidenler evlerine dönmek istiyor ama PYD/PKK izin vermiyor, yol bulsalar gelecekler. PKK bazılarını alıkoymuş, bazılarını Afrin'de tutuyor. Bırakmıyor, evlerine dönemiyorlar. Hepsinin evi barkı burada, orada zor durumdalar, aç susuz, burada yiyecek var. Allah razı olsun, asker bize bakıyor. Zor günler geçiriyoruz ama bundan sonra daha güzel olacak yaşamımız."

"Kızlarımla artık güvendeyim"
İki kızıyla evine dönen Avbanu Bekir ise eşinin YPG/PKK'lı teröristler köye gelmeden önce Türkiye'ye gittiğini ve orada çalışmaya başladığını, harekat başlamadan önce evlerini terk ederek iki kızı ve kayınvalidesiyle evlerinden ayrıldıklarını anlattı.

Köylerine 5 gün önce döndüklerini aktaran Bekir, artık kızlarıyla güvende olduklarını ifade etti.

9 yaşındaki Meryem Bekir ise köye döndükten sonra en çok keçisine kavuştuğu için mutlu olduğunu dile getirdi.

Gün içerisinde yavru keçiyle vakit geçiren küçük kız, kucağından indirmediği keçisiyle köyün sokaklarında özgürce dolaşıyor.

"Askerler bana ilaç getiriyor"
Eşi ve hasta kayınbiraderi ile evlerine dönen 2 çocuk annesi Navbihar Behram, şeker ve kalp hastası olduğunu, ilaç bulmakta zorlandığını, askerlerin kendisine Türkiye'den ilaç getirttiğini söyledi.

Afrin bölgesinin bir an önce teröristlerden temizlenmesini isteyen Behram, "Herkes evine dönse bizim için her şey güzel olacak, askerler bize yardımcı oluyor, bizim köyümüz artık güvenli." dedi.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA