• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Afrikalı rahiplerin sayısız metresi var
08 Nisan 2010 Perşembe 17:00

Afrikalı rahiplerin sayısız metresi var

Güney Afrika'nın Johannesburg kenti Başpiskoposu, Katolik aleminin yönetim merkezi Vatikan'a bağlı rahiplerin,
Güney Afrika'nın Johannesburg kenti Başpiskoposu, Katolik aleminin yönetim merkezi Vatikan'a bağlı rahiplerin, Batı ülkelerinde yaptığı gibi Afrikalı çocuklara ve gençlere de cinsel istismarda bulunduğunu ve sayısız metresle yaşadığını öne sürdü.
     Afrika'nın ve dünyanın yolsuzluklarına karşı savaşan önde gelen din adamlarından Johannesburg Başpiskoposu Buti Tlhagale, "Afrika ülkelerinde Katolik rahiplerinin saysız metresi var. Bunun yanında çocukları ve ergen kızları da cinsel bakımdan istismar ediyorlar" dedi.
     Reuters ajansının haberine göre Başpiskopos Tlhagale, 1994'teki Ruanda soykırımında en çok sesini çıkarmış kişiler arasında bulunuyor.
     "Batıda, Almanya'da, İrlanda'da veya ABD'de olsa kilisenin çocukları ve gençleri cinsel istismara sokmasının hesabı soruluyor. Burada hesap sorulamıyor" diye konuşan Başpiskopos Tlhagale, "Burada medya, kilisenin cinsel rezaletini yazamıyor" ifadesini kullandı.
     Peder Chris Townsend de, "Rahiplerin cinsel istismarı defalarca saptandı, ama piskoposlar bunların yayımlanmasını engelledi" dedi.
     Güney Afrika Katolik Kilisesinin web sitesine göre, Güney Afrika'da 14 yılda kilisenin cinsel istismarına yönelik 40 şikayet başvurusu kaydedildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA