• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Afganistanın Belh Valisi Beyşehirde
20 Mayıs 2012 Pazar 23:40

Afganistan'ın Belh Valisi Beyşehir'de

Afganistan'ın Belh Valisi Atta Mohammad Noor, Konya'nın Beyşehir ilçesini ziyaret etti.

Afganistan'ın Belh Valisi Atta Mohammad Noor, Konya'nın Beyşehir ilçesini ziyaret etti.

Beraberindekilerle birlikte Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı'yı makamında ziyaret eden Vali Noor, Afganistan ve Türkiye arasındaki dostluk ve kardeşlik bağının asırlardan beri devam ettiğini vurgulayarak, bu bağdan dolayı iki ülkenin de kardeş ülke olduğunu söyledi. Noor, Türkiye'nin bu kadar ileri bir düzeyde olmasının bu anlamda kendilerini oldukça sevindirdiğini de belirtirken, Hazreti Mevlana'nın ise

Belh'ten gelmesi sebebiyle Konya ile Belh'in iki kardeş vilayet olduğunu, Afganistan halkının ise Türkiye'yi kendilerinden ayrı bir devlet olarak görmediğini ifade etti.

Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı ise, Belh şehrinin Afganistan için önemli olduğu kadar Hazreti Mevlana'nın doğum yeri olmasından dolayı Türkiye ve Konya için çok önemli olduğuna dikkati çekti. Afganistan'la olan kardeşlik bağlarından dolayı Afgan halkına Türk halkı olarak çok büyük sevgi ve muhabbetle baktıklarını söyleyen Taşcı, "Sizi ve beraberinizdeki yöneticilerinizi bu anlamda ilçemizde görmekten dolayı çok mutluyuz" dedi.

Ziyarete eşlik eden Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük ise, Afganistan ile Türkiye'nin tarihte birtakım ilişkilerinin olduğundan söz ederken, iki ülkenin zorda kaldığı zamanlarda ve sıkıntı yaşadığı dönemlerde birbirlerinin yardımına devamlı olarak koştuğunu belirtti. Bunun en güzel örneğinin ülkenin işgal edildiği günlerde Kurtuluş Savaşı döneminde verildiğini vurgulayan Başıbüyük, Afganlı konukları Beyşehir'de ağırlamaktan onur duyduklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, Belh Valisi Noor'a Beyşehir'i sembolize eden bir tablo hediye etti. Her iki taraf da karşılıklı birbirlerine çeşitli hediyeler verdi. Afganlı misafirler daha sonra tarihi Eşrefoğlu Camisi'ni ziyaret ederken, ibadethane hakkında bilgiler aldı. Afganlı konuklar Yaka Manastır mesire alanında onurlarına verilen yemeğin ardından Beyşehir Gölü'nde yat turuna da katıldı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA