• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Afganistan Parlamento Heyeti Büyükşehir’de
08 Ekim 2009 Perşembe 13:31

Afganistan Parlamento Heyeti Büyükşehir’de

Afgan Heyeti Konyada Büyükşehir Belediyesini ziyaret ederek Başkan Vekili Memiş Kütükcü ile görüştü.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Konya'ya gelen Afganistan Parlamento heyeti, Konya Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

Afganistan Senato Meclisi Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı Rida Azimi ve beraberindeki heyeti Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Memiş Kütükcü karşıladı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Memiş Kütükcü, heyete Konya’nın tarihi ve belediyenin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Geçmişin görkemli şehirlerinden olan Konya’nın günümüzde de Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri olduğunu kaydeden Kütükcü, şehir olarak Hazreti Mevlana’nın hoşgörü anlayışını hakim kılmak ve görüşlerini tüm dünya ile paylaşmak için gayret gösterdiklerini söyledi.

Afganistan Senato Meclisi Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı Rida Azimi ise, Konya’ya Afganistan’dan selamlar getirdiklerini kaydederek, Hazreti Mevlana ve Şems-i Tebrizi’nin şehrinde olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Konya’da kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini vurgulayan Azimi, iki ülke arasındaki ilişkilerin giderek güçlenmesinden de memnun olduklarını kaydetti.

Ziyaretin sonunda, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Memiş Kütükcü Afganistan Senato Meclisi Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı Rida Azimi’ye ebru tablo ile Mesnevi hediye ederken; Rida Azimi de Memiş Kütükcü’ye el yapımı tespih ile yöresel hediyeler verdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA