• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Afganistan - Pakistan sınırında çatışma
06 Mayıs 2013 Pazartesi 10:33

Afganistan - Pakistan sınırında çatışma

Afganistan'ın Nangarhar vilayetinin Goşta ilçesinde Afganistan'ın sınır güvenlik güçleri ile Pakistan askerleri arasında çatışma başladı.

Pakistan ordusuna bağlı askerlerin, erken saatlerde Afganistan topraklarında yapılan sınır geçiş kapılarına gelmesi üzerine bölge hareketlendi ve iki taraf arasında çatışmalar başladı.

Bir Afganistan sınır polisi yetkilisi, çatışmaların Pakistan askerlerinin sınırın Afganistan tarafında inşa edilen geçiş noktalarını kontrol ve yeniden inşa etme girişiminin ardından başladığını ifade etti. Aynı yetkili, Pakistan askerlerinin ateş açması üzerine Afganistan sınır muhafızlarının karşılık verdiğini söyledi.

Sabah saatlerinde başlayan çatışmalarda her iki tarafın da birbirine karşı ağır silahlar kullandığı ifade ediliyor.

Afganistan ve Pakistan askerleri, geçtiğimiz hafta perşembe günü yine karşı karşıya gelmiş ve 6 saat süren sıcak çatışmanın ardından Pakistan askerleri Afganistan tarafından çıkarılmıştı. Afganistan ordusu, Pakistan tarafından kendi topraklarında inşa edilen geçiş noktalarını da imha etmişti.

Kabil yönetimi, İslamabad'ı Afganistan'ın egemenlik haklarına saldırmakla suçluyor. Afganistan, İngilizler tarafından belirlenen ve Durand Hattı olarak bilinen iki ülke sınır çizgisini hiçbir zaman tanımadı.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA