• Konya6 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ADRB’den “Çocuk İhmali ve İstismarı” Paneli
24 Nisan 2018 Salı 15:34

ADRB’den “Çocuk İhmali ve İstismarı” Paneli

Konya İl Müftülüğü Aile Ve DiniZ Rehberlik Bürosu faaliyetleri kapsamında hazırlanan "Çocuk İhmali ve İstismarı” paneli İl Müftülüğü Konferans Salonunda geçekleşti

Konya İl Müftülüğü Aile Ve DiniZ Rehberlik Bürosu faaliyetleri kapsamında hazırlanan "Çocuk İhmali ve İstismarı” paneli İl Müftülüğü Konferans Salonunda geçekleşti.

Panele, İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, İl Müftü Yardımcısı Betül Şimşek Öztürk, Din Hizmetleri Eğitim Şube Müdürü Adem Bahcıvan, Vaizler ve Kur’an Kursu Öğreticileri katıldı.

Moderatörlüğünü Uzman vaiz Mehmet Toker’in yaptığı panelin açılış konuşmasını İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar yaptı. Akpınar, konunun önemine dikkat çeken bir konuşma yaptıktan sonra programda emeği geçenlere ve panelistlere teşekkür etti.

Çocuk ihmali ve istismarı konularında Diyanet camiası olarak üzerlerine düşen vazifenin önemine değinen Uzman Vaiz Mehmet Toker ise, Hz. İbrahim (a.s)’ın ateşini söndürmek üzere su taşıyan karınca misalini örnek vererek, din gönüllerinin üzerine düşen sorumluluğu hatırlattı.

Ayrıca, çocuk istismarı konusundaki faaliyetlerin önleyici/engelleyici, onarıcı/rehabilite edici ve caydırıcı cezalandırıcı olarak üçlü bir saç ayağı şeklinde gerçekleşmesi gerektiğini dile getiren Toker, DİB personelin engelleyici/önleyici faaliyetlerde aktif çalışması gerektiğini vurguladı. Onarıcı/rehabilite” edici faaliyetlerin psikolog, sosyolog ve doktorlar, caydırıcı ve cezalandırıcı olarak da kolluk kuvvetleri ve adlı mercilerin sorumluluğu olduğunu ifade etti.

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk ve Ergen Psikiyatri Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Fatih Hilmi Çetin’in “Çocuk ihmali ve istismarı”, Karatay Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Hatice Yalçın’ın “Çocuk ihmali ve istismarının diğer boyutları” ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Psikoloğu Hülya Benli’nin “Çocuk izlem merkezinin nasıl çalıştığı ve faaliyetleri” konularında yaptığı sunun ve hediye takdimi sonrası panel sona erdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA