• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Adnan Polatın önü açıldı!
18 Nisan 2011 Pazartesi 15:47

Adnan Polat'ın önü açıldı!

Galatasaray'da Mayıs ayında yapılacak olağanüstü genel kurul için geri sayım sürerken, Divan Kurulu'ndan merakla beklenen açıklama geldi.

Galatasaray Kulübü Divan Kurulu tarafından oluşturulan hukuk kurulu, mevcut ve istifa etmiş yönetim kurulu üyelerinin mayıs ayında yapılacak olağanüstü genel kurula katılmasında herhangi bir hukuki engelin olmadığını bildirdi.

Sarı-kırmızılı kulübün internet sitesinde yapılan açıklamada, Galatasaray Kulübü Divan Kurulu'nun aldığı karar neticesinde oluşturulan ve İrfan Aktar başkanlığında toplanan hukuk kurulunun, geçen ay yapılan mali genel kurul toplantısında alınan kararlar uyarınca, mevcut ve istifa etmiş yönetim kurulu üyelerinin mayıs ayında yapılacak seçime katılıp, katılmama durumunu görüştüğü belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

''Yapılan görüşmeler neticesinde, Beyoğlu 1, 2 ve 3. Asliye Hukuk Mahkemeleri'nin kararları incelenerek, müzakere edildi. Beyoğlu 1. Asliye Hukuk Mahkemesi ile Beyoğlu 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararlarında, davacıların ihtiyati tedbir kararı verilmesi taleplerinin reddedildiği, Beyoğlu 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılmış olan davada ise davacının talebi üzerine genel kurulda alınmış olan kararların uygulanmasının ertelenmesi yolunda ihtiyati tedbir kararı verildiği anlaşıldı.

Bu durum karşısında, mali genel kurulda alınan kararın başlangıçta mahkeme tarafından itiraz üzerine veya resen kaldırılmadığı ya da davanın mahkemelerce birleştirilerek nihai olarak reddedilip keşinleşinceye kadar hüküm ifade edeceğinden, bugünkü haliyle mevcut ve istifa etmiş yönetim kurulu üyelerinin yapılacak seçimlere katılmalarında hukuken bir sakınca olmadığı görüldü.

Zira, olağanüstü genel kurul toplantısı kararının, mali genel kurul kararına dayanılarak değil, yönetim kurulunun tüzüğün 25. maddesinin 3. bendine istinaden alındığı tespit edildi.''
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA