• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Adliye imamıyla borsa oyunu
21 Şubat 2014 Cuma 08:54

Adliye imamıyla borsa oyunu

Paralel yapının İstanbul Adliyesi'nden sorumlu hakimi C.G'nin, Başsavcı'nın dahi bilmediği 17 Aralık operasyonunu önceden öğrendiği ortaya çıktı.

Paralel yapının örgüt şeması ve yaptıkları gün geçtikçe ortaya çıkıyor. İllegal örgütün Çağlayan Adliyesi imamı Hakim C.G'nin, 'Sonbaharda borsadan çıkın' diyerek 17 Aralık operasyonu ile ilgili çevresine tüyo verdiği öğrenildi. Borsa tutkunu olduğu belirtilen C.G'nin marifetleri bununla da sınırlı değil. C.G'nin, nöbetçi mahkemeleri ayarlama konusunda da yeteneklerini sergilediği belirlendi. UYAP'tan ve Başsavcı'dan bile gizli yürütülen 17 ve 25 Aralık operasyonlarının Çağlayan Adliyesi'nde Sulh Ceza Mahkemesi Hakimliği yapan bir hakimin bilmesi dikkat çekici bulundu. İmam C.G'nin, kendisi gibi borsa tutkunu arkadaşlarına, 'Sonbaharda borsadan çıkın' tüyosu vermesi, paralel yapının hükümete yönelik operasyonlarından haberdar olduğunun açık bir göstergesi olarak yorumlandı.

NÖBETÇİ HAKİM AYARLIYOR

Adliyede adeta korku imparatorluğu kuran C.G'nin önemli soruşturmaların operasyon ya da itirazlarına bakacak nöbetçi hakimlerin ayarlanmasında da aktif rol üstlendiği belirtiliyor. Aralarında üç bakanın oğlunun da olduğu ve toplam dört bakanın rüşvet ve yolsuzlukla suçlandığı operasyonda önemli rol üstlenen C.G'nin, tutuklamalardan sonra 30'uncu günde tutuklulukların gözden geçirilmesi için uygun hakim ayarlamasını yaptığı da öğrenildi. C.G'nin, bir Sulh Ceza hakiminin yanına giderek ondan, 30 günlük süre içinde kalan bir başka Sulh Ceza hakimi ile nöbetini değiştirmesini istediği iddia edildi.

'Sehven' mimarı

Paralel yapının Çağlayan Adliyesi imamı C.G'nin etkisi yalnız adliye ile sınırlı değil. İstanbul Emniyeti içindeki paralel grup üzerinde de oldukça etkili olan C.G'nin, mahkemenin 'zorla getirme' kararlarına karşı zaman zaman direnen bazı emniyet yetkililerini by-pass ederek, yakalama emirleri için bazı 'paralel' polisleri görevlendirdiği iddia edildi. C.G'nin adının, Ergenekon davasında yargılanan Teğmen Mehmet Ali Çelebi'nin Emniyet Müdürlüğü'nün adli emanetinde 'mühürlü torba içerisindeki' telefonuna Hizbut-tahrir üyesi 134 kişinin numaralarının 'sehven' yüklenmesi olayında da geçtiği, sözkonusu imamın bu olayda da etkisi olduğu ileri sürüldü.

ÖZGÜN KAYNAK

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA