• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Adı Recep Tayyip Erdoğan olacak
07 Ocak 2015 Çarşamba 16:15

Adı Recep Tayyip Erdoğan olacak

Bakan Elvan, Kahta ile Siverek'i birbirine bağlayan Türkiye'nin üçüncü büyük asma köprüsüne, Cumhurbaşkanının uygun görmesi halinde "Recep Tayyip Erdoğan" isminin verilmesini düşündüklerini söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Kahta ilçesi ile Şanlıurfa'nın Siverek ilçesini birbirine bağlayan Türkiye'nin üçüncü büyük asma köprüsünde yaptığı incelemenin ardından Adıyaman Valiliğini ziyaret etti.

Valilikte onur defterini imzalayan Elvan, gazetecilere ziyaretine ilişkin açıklamada bulundu.

Nissibi köprüsünde yaptığı incelemeden sonra vatandaşların köprünün ismi konusunda yoğun talebi bulunduğunu vurgulayan Elvan, şunları kaydetti:

"Oradaki vatandaşlarımızın köprünün ismi konusunda yoğun bir talebi söz konusu. Özellikle köprünün isminin Sayın Cumhurbaşkanımızın isminin verilmesini ısrarla dile getirdiler. Biz bunu Sayın Cumhurbaşkanımıza aktaracağız. Eğer kendisinin de uygun görmesi halinde  köprüye Recep Tayyip Erdoğan isminin verilmesinin uygun olacağını düşünüyoruz."

Nissibi köprünün trafiğe açılmasıyla birlikte, Adıyaman'ın ulaşımda iyi bir konuma geleceğini vurgulayan Elvan, bölge illerini birbirine bağlayacak köprüyle kentin gelişmesi ve ticaretinde önemli bir kavşak haline geleceğine işaret etti.

Elvan, bakanlık olarak bölgenin tıkanan tüm damarlarının açılması noktasında, ulaşım ve iletişimde gerekli altyapı çalışmalarını büyük ölçüde tamamladıklarını, bundan sonraki süreçte de bölgenin gelişimine yönelik önemli projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA