• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ADDnin burs kriterine tepki yağıyor
07 Ocak 2011 Cuma 10:12

ADD'nin burs kriterine tepki yağıyor

ADD Başkanı Çölaşan'ın 'Aç başını al bursu' şartı tepki meydana getirdi.
ADD Başkanı Tansel Çölaşan'ın başörtülü öğrencilere burs vermek için "başı açık fotoğraf" şartı aradıklarını açıklamalarına diğer burs veren derneklerden tepki yağdı.

 

ADD Başkanı Çölaşan'ın 'Aç başını al bursu' şartı tepki meydana getirdi. Öğrencilere burs veren kuruluşlar "Bu ayrımcılık kabul edilemez" dedi

 

Star Gazetesi'nin haberine göre, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Tansel Çölaşan'ın başörtülü öğrencilere burs vermek için "başı açık fotoğraf" şartı aradıklarkını açıklamalarına diğer burs veren derneklerden tepki yağdı. Dernekler, "Biz başörtülü öğrencilere de, başı açık öğrencilere de burs veriyor, derneğimize üye yapıyoruz. Başı açık fotoğraf şartı ayrımcılık örneğidir" dedi.

 

Habertürk'teki bir programa katılan emekliDanıştayBaşsavcısı Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Tansel Çölaşan, başörtülü öğrencilere burs verip vermediklerinin sorulması üzerine verdiği "Başvuru belgeleriyle birlikte başı açık bir resim getirmeleri yasal olarak gerekli" cevabını eleştiren ÖNDER Genel Müdürü Sabri Otağ, "İmam Hatip Mezunları Derneği olmamıza rağmen, burs vereceğimiz öğrencilerde başı açık ya da kapalı olması şartı aramıyoruz" dedi.

 

Şu anda burs verdikleri öğrenciler arasında başı açığın da başı kapalının da olduğunu kaydeden Otağ, "ADD Başkanı öğrencileri kıyafetlerinden ötürü bir ayrımcılığa tabi tutuyor ve başörtülü öğrencilere burs vermeyeceklerini de açıklamış oluyor. Bu ayrımcılık kabul edilebilir birşey değildir" diye konuştu.

 

Aynı şekilde MAZLUMDER Başkanı Ahmet Faruk Ünsal da bu açıklamanın yasakçı bir duruş sergilediğini belirtirken şunları söyledi: "Başı açık fotoğraflı başvurunun artık yasal bir zorunluluğu yok. İnsan haklarına aykırı, baskıcı ve ayrımcı bir düşünce güttüklerini ortaya koymuş oluyorlar. Biz kendi derneğimize üye seçerken hiçbir şekilde kıyafetlerinden dolayı insanlara bir ayrımcılık uygulamıyoruz. Biz insanları asla dinlerine, kıyafetlerine göre ayrımıyoruz."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA