• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Adayları  titizlikle ele alacağız
30 Haziran 2014 Pazartesi 06:00

Adayları titizlikle ele alacağız

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili, "Bütün adayları bir kuyumcu titizliğiyle ele alacağız. Kriterlerimiz çerçevesinde ölçüp, biçip, tartacağız" dedi,

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin, "Bütün adaylar ortaya çıktıktan sonra kendi kriter ve prensiplerimize göre bir değerlendirme yapacağız. Bütün adayları bir kuyumcu titizliğiyle ele alacağız. Bu kriterlerimiz çerçevesinde ölçüp, biçip, tartacağız. Ortaya çıkan sonuca göre bir karara varacağız" dedi.

Kamalak, Atiker Deluxe Toplantı Salonu'nda düzenlenen Saadet Partisi Konya 5. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bugün Milli Görüş'e her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğunu savundu.

Türkiye'nin, kısır kavgaların, içi boş polemiklerin, seviyesiz tartışmaların esiri edildiğini öne süren Kamalak, ülkenin yeni bir söze ve siyasete ihtiyacı olduğunu söyledi.

Kamalak, Ağustos ayında yapılacak seçimlerde cumhurbaşkanının ilk kez halk tarafından seçileceğini hatırlatarak, Türkiye'de "Cumhurbaşkanını halk seçsin" önerisini ilk defa Milli Görüş'ün gündeme getirdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanını halkın seçmesi için geçmişte mitingler düzenlediklerini anımsatan Kamalak, "Biz ilk günden beri cumhurbaşkanını halkın seçmesi gerektiğini söyledik. Bunun için mücadele verdik. Nihayet yarım yamalak da olsa bizim dediğimiz noktaya geldiler. İşte 10 Ağustos'ta cumhurbaşkanını milletimiz seçecek. 45 yıl sonra da olsa gelinen bu nokta, hem demokratik geleceğimiz bakımından hem de milletimizin menfaatleri açısından sevindiricidir" dedi.

Milletin değerleriyle savaşan değil, milletin değerleri için çalışan cumhurbaşkanı olmasını istediklerini belirten Kamalak, şöyle devam etti:

"Bu yüzden hiçbir zaman isimlerle uğraşmadık. İsimlerin değil, ilkelerin mücadelesini verdik. Şimdi de aynı noktadayız. Bize, 'Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kimi destekleyeceksiniz' diye soruyorlar. Hep söyledik, yine söylüyoruz; biz adayın adına değil, hak ve batıl mücadelesindeki duruşuna bakarız. Kurulu düzenden yana olacaksa, sömürgeci ekonomiden yana duracaksa, beylerden, beyzadelerden, küresel baronlardan yana olacaksa, AB'nin, ABD'nin talimatına pür dikkat kesilirken, milletin feryadını duymayacaksa, adı Ahmet olmuş, Mehmet olmuş ne fark eder. Milli Görüş'ün kırmızı çizgileri, vazgeçilmez prensipleri vardır."

Kamalak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaretine değinerek, "Bize istişare amacıyla geldiğini ifade etti. Kendisiyle uzun uzun konuştuk. İlkelerimizi, prensiplerimizi, kırmızı çizgilerimizi, ülkemizle, bölgemizle ilgili fikir, düşünce ve endişelerimizi kendilerine ifade ettik. Samimi bir görüşme oldu. Ardından perşembe günü, CHP ve MHP'nin ortak adayı, Ekmeleddin İhsanoğlu geldi. Ona da aynı şekilde düşüncelerimizi aktardık" dedi.

Mustafa Kamalak, şunları söyledi:

"Bütün adaylar ortaya çıktıktan sonra kendi kriter ve prensiplerimize göre bir değerlendirme yapacağız. Bütün adayları bir kuyumcu titizliğiyle ele alacağız. Bu kriterlerimiz çerçevesinde ölçüp, biçip, tartacağız. Ortaya çıkan sonuca göre bir karara varacağız. Bu kararı zamanı geldiğinde milletimizle paylaşacağız. Seçimlerin ülkemize, milletimize, İslam alemine ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum. Kutuplaşmaya değil, kucaklaşmaya vesile olmasını temenni ediyorum."

Tek listeyle gidilen kongrede, Hasan Hüseyin Uyar, Saadet Partisi Konya İl Başkanlığına seçildi. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA