• Konya14 °C

Lokman Koyuncuoğlu

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Adayınızı belirleyin!

15 Mayıs 2007 01:18
Kasımda beklenilen seçim Temmuz ayında yapılacak olunca, hem siyasi hem de mevsimsel sıcaklığı birlikte yaşamak kaçınılmaz oldu.
Dün itibariyle Ak Parti’den milletvekili olmak isteyenlerin karar vermek için son günüydü.Ancak bu 2 gün daha uzatıldı. 22 Temmuz günü 23. dönem milletvekili aday adayı olmak isteyenler müracaatlarını yaptılar yapıyorlar.

Bu satırları yazarken, müracaatlar devam ediyordu. Bazı adaylar bulundukları şehirden adaylıklarını açıklarken bir kısım adayda Ankara’da genel merkezde aday adaylık müracaatı yaptı.

Özellikle bu döneminde popülaritesi en yüksek partisi Ak Parti olunca, aday adayı sayısının da fazlalığı pek garipsenmedi. Ancak seçim tarihinin öne alınması, adaylık hesabı olan pek çok kişi için fazla düşünme süresi tanımadı. Kendisini bu seçime hazırlayan kişiler için sürenin kısıtlı olması olumsuz bir etken oldu.

Bunların yanında Ak Parti’nin önümüzdeki pazar günü gerçekleştireceği temayül yoklaması da aday adaylarının bir haftada inanılmaz bir tempo yapmalarını sağlayacak. Tam burada Ak Parti teşkilatlarının çok dikkatli olup, bu kısa sürede en doğru adayları seçmeleri gerekiyor.

Şimdiye kadar Konya Ak Parti için 100 civarında aday adayının başvuru yaptığı tahmin ediliyor. Bunlardan 60 kadarı Konya’da 40’ı da Ankara’da başvuru yaptılar.

Bu seçime giden yolu tekrar hatırlatmamıza gerek yok. Ancak bu seçim sonucunun Türkiye açısından önemini algılamayan kalmadı. İşte burada Ak Parti’nin partiye pozitif enerji ve direk oy sağlayacak bazı adayları listelerine dahil etmesi gerekir. Bu, hem rakiplerinin baraj problemini daha da artırırken hem de kendilerine ayrı bir motivasyon sağlar.
Aday adaylığı başvuru sürecinin 2 gün daha uzatılması, henüz karar vermeyenler için yeni bir fırsat olabilir.

Siyasetçiler yoğun bir tempoda seçime hazırlanırken diğer işlerde aksamadan devam ediyor Konya’da. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Mevlana Sempozyumu bu yoğunlukta gerçekleşti. Etkileri ile ismine yakışan bir program oldu. Aynı şekilde diğer etkinlikler hız kesmeden devam ediyor.

Hafta sonu İlahiyat Fakültesi tarafından gerçekleştirilen “Sünnet’in Bireysel ve Toplumsal Değişimdeki Rolü” sempozyumunun Konya’nın yoğun gündemine rağmen dikkatli bir izleyici kitlesi tarafından takip edildiğini gözlemledim. İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Ahmet Önkal ve Temel İslami ilimler bölümü hocalarının çabalarıyla gerçekleşen bu sempozyum Konya’nın o “kültür şehri” misyonunun tamamlayıcı bir ögesi gibiydi. Bu yıl Konya’da yapılacak pek çok sempozyum ve panelin bu dirilikte geçmesini böylelikle temenni etmiş olalım. Sempozyuma destek veren Meram Belediyesini de üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdiği için kutlayalım.

Mevlana Diyor ki; Ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol
 
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA