• Konya19 °C

Lokman Koyuncuoğlu

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Aday adayı notları

05 Kasım 2013 18:22
Yerel yönetim seçimleri için önceki yıllar kadar olmasa da tempo artmaya başladı. Geçen hafta Büyükşehir’ler için yapılan temayül yoklamasından sonra iller içinde yoklama tarihleri 2 hafta içinde yapılacak. 1 Kasım’da sona eren meclis üyelikleri başvuruları çok doğru bir kararla 1 Aralık’a kadar uzatıldı. Başkan belli olduktan sonra ekibi daha net ortaya çıkacak böylece.
Dün Hicri yılbaşıydı. Bizim içinde oldukça bereketli bir gün oldu. Ak Parti’den aday adayı olan isimlerden bazıları ziyaretimize geldiler. Adaylık gerekçelerini ve bu süreçteki planlarını paylaştılar.
Karatay Belediyesi için aday adayı olan Ömer Ünal, başkan Mehmet Hançerli ile çok güzel, dolu dolu üç yıl siyaset yaptıklarına vurguyla, Başkan Hançerli’nin çok başarılı fiziki belediyeciliğini, sosyal ve kültürel yönlerle güçlendirmek istediğini, yakın çevresinin desteğiyle bu yola çıktığını ifade etti. Ömer Ünal, önemli bir kitleyle istişare ederek çıktığı bu yolda sorumluluğun bilincinde. Karatay için söyleyecek daha çok sözümüz var diyor.
Ak Parti için bir rekor olabilirdi. Mevcut bir başkanın karşısına hiç kimse çıkmadan aday adaylığı süreci kapanacaktı. Evet Selçuklu Belediyesi için, son gün saat 16.55’te M.Akif Tekdere aday adaylığı için başvurdu. Selçukludan başvuran tek kişi oldu. Niye bu kadar geç oldu sorumuza “Aslında Büyükşehir için başvuracaktık, gittik geldik, son anda Selçuklu için karar verdik”  diye cevapladı.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın halk ve parti nezdinde teveccühü çok iyi. Yeniden aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor. M.Akif Tekdere’de bunun bilincinde ama siyasette son dakika gelişmeleri sürpriz olmaz diyor. Bakarsınız İbrahim Bey için başka yer düşünülür, bizim içinde burası uygun görülür kanaatinde.

Bilgisayar Mühendisi olan Tekdere, çeşitli STK’larda aktif görev yapıyor. Konya için istisna bir iş yürüten Tekdere  siyasette az olan şansın çalışmakla yükselebileceğini düşünüyor, her ne kadar süre çok az olsa da.

Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Celal Semiz memleketi Karaman’dan aday adaylığı açıkladı. Eski hukukumuz var, tabi birde Hanım tarafından Karamanlıyız. Keçiören gibi büyük bir yerde önemli ve başarılı işlere imza atan Celal Semiz, memleketine hizmet etmek için çıkmış bu yarışa. Aslında Karaman için Ankara’da siyaset bürokrasi tecrübesi olan birinin şans olduğunu söylemek lazım. Zira Karaman, henüz kendi kabuğunu kıramadı. Deniz bağlantısı kolay sağlanırsa, sanayi ve tarım üretimiyle ciddi bir sıçramaya yapar. Mehmet Bey Üniversitesi biraz daha geliştirilirse orta gelirli ailelerin önemli tercihi de Karaman olur. Celal Bey bunları anlattı. Karaman’ı uçuracak daha pek çok projesi daha var, onları da Karaman’da anlatacakmış.

Dünün son ziyaretçisi Fatma Toru Hanım oldu. Geçen haftaki yazımızda Konya Merkez’de bir hanım aday gösterilmesinin zor olacağını yazmıştım. Birazda bu düşüncemi kırmak için ziyaret etmiş bizi. Neden aday olduğunu tutarlı gerekçeleriyle açıkladı. Kabul edelim etkileyici bir CV’si de var. Toplumumuzun kadın üzerinizden dönüşümü konusunda aynı kanaatleri paylaşıyor olmak sevindirdi beni.

2011 seçimlerinde Konya’dan 2 milletvekili kadın olacak korkusu taşıdığımı, korktuğumun başıma geldiğini, şimdi de her ne kadar açık etmesem de merkez için böyle bir korkumun olduğunu itiraf ettim. Sizinki “rahmani bir korku, korkmanıza hiç gerek yok” diyerek teselli etti beni. O zaman Konya’dan bir kadın belediye başkanı olacaksa “Fatma Toru” olsun demek düştü bize.

Süreç bundan sonra hızlanacak görünüyor, hayırlısı olsun diyelim her zamanki gibi.

 

 

Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA