• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Adaletle hareket edeceğiz”
01 Mart 2019 Cuma 17:07

“Adaletle hareket edeceğiz”

AK Parti Konya Teşkilatı, 28 Şubat Post Modern Darbesi’nin yıl dönümünde demokrasiye yönelik tüm müdahalelerin bir insanlık suçu olduğunu haykırmak için bir araya geldi.

AK Parti Konya Teşkilatı, 28 Şubat Post Modern Darbesi’nin yıl dönümünde demokrasiye yönelik tüm müdahalelerin bir insanlık suçu olduğunu haykırmak için bir araya geldi. Demokrasinin kazanımlarını sonuna kadar koruyacaklarını aktaran Hasan Angı, “Kinle ya da nefretle değil adaletle hareket edeceğiz. Devletimizi, bayrağımızı, istiklalimizi ve demokrasimizi koruyacağız” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 28 Şubat 1997 tarihinde ‘Demokrasiye Balans Ayarı’ bahanesiyle karanlık bir sürecin içerisine itildiğini aktaran AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “Post Modern Darbe’nin yıl dönümünde demokrasiye yönelik tüm müdahalelerin bir insanlık suçu olduğunu haykırmak için bugün bir aradayız. Yıllar önce bugün, demokrasiyi bir türlü hazmedemeyen vesayet odakları, yetkilerinin dışında devlet gücünü kullanarak, millet iradesiyle seçilen siyasi iradeye müdahale etme girişiminde bulunmuşlardır. Tanklardan aldıkları güçle devirlerinin bin yıl süreceği rüyasını görenler, birliğimizi ve bütünlüğümüzü gasp etmeye teşebbüs etmiş; ancak bu devletin gerçek sahibi olan milletimizin iradesine vurulmaya çalışılan pranga Allah’ın izniyle 10 yıl sürmeden tarihin derinliklerinde kaybolup gitmiştir. İrtica kılıfıyla vatandaşların düşünce ve inanç özgürlüğünü zapturapt altına almaya yönelik gerçekleştirilen post modern darbe sonrası; siyasi, idari, hukuki, ekonomik ve toplumsal alanlarda yaşanan dönüşümler onarılması güç değişimlere neden olmuştur” diye konuştu.

adaletle-hareket-edecegiz-2.JPG

“SİNDİRME POLİTİKASI İZLEDİLER”

Darbecilerin 28 Şubat’ta meşru bir iktidara karşı tıpkı 12 Eylül’de olduğu gibi gayrimeşru bir müdahalede bulunduklarına dikkat çeken Angı, “Bürokraside yer alan üst düzey yöneticilere haksız ve hukuksuz operasyonlar yapılarak sindirme politikası izlediler. Siyaseti bir araç olarak kullanarak toplumsal düzeni, özgürlükler ve demokrasi üzerine değil korku ve dayatmalar üzerine kurdular. Ülkemizi hukuk devleti olmaktan çıkarıp ideolojik zulümleriyle insanları değerlerine, inançlarına, kültürüne göre bölerek kategorize ettiler” şeklinde konuştu.

“BAŞÖRTÜLÜ KADINLARIMIZ ÇOK BEDEL ÖDEDİ”

Demokrasi faciası yaşanan Türkiye’de dini inançları gerekçesiyle eğitim ve çalışma hakları başta olmak üzere sosyal ve ekonomik haklarından yoksun bırakılan bir neslin toplumsal hayatın dışına çıkartıldığının altını çizen Angı, “İnançlarının yükümlülüğünü yerine getiren başörtülü kadınlarımız bu nedenle bedel ödedi, çok acılar çekti. Bugün gözyaşları dindi yaralar kapandı ancak izleri asla silinmedi. O gün hakları zorla elinden alınanlar, siyaset yapması engellenenler, başörtüsü nedeniyle eğitim hakkından edilenler bugün TBMM’de milletimize hakkıyla hizmet etmektedir” dedi.

adaletle-hareket-edecegiz-4.JPG

“OMUZ OMUZA MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Siyaset sahnesinden silinmesi için okuduğu şiir gerekçe gösterilerek muhtar olmasına dahi tahammül edilemeyen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı  Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün milli iradeden aldığı güç ve inançla, vesayetçilerden, zulmedenlerden ve darbecilerden hukuk yoluyla hesap sorduğunu söyleyen Angı, “Aziz milletimiz 15 Temmuz alçak darbe girişiminde demokrasi destanı yazarak Anadolu topraklarında darbeler tarihine nokta koymuştur. AK Parti iktidarıyla birlikte kırılan vesayet sistemi sonucunda böyle meş’um günlerin yaşanmaması için millet olarak hep birlikte omuz omuza mücadele etmeye devam edeceğiz. Darbeci zihniyeti tarihin karanlık sayfalarına gömen hükümetimiz ve milletimiz sayesinde artık hiç kimse devletin gücünü kullanarak milli iradeye kast etmeyi aklının ucundan bile geçiremez” ifadelerini kullandı.

“DEMOKRASİNİN KAZANIMLARINI KORUYACAĞIZ”

AK Parti Ana Kademe, Kadın ve Gençlik Kolları olarak üzerlerine düşen görevin farkında olduklarını ifade eden Angı, “28 Şubat’ta ikna olmadık! O dönem yaşananları unutmadık, unutturmayacağız. 28 Şubat’taki mağduriyetlerin, çektirilen acıların, yaşatılan ayrılıkların acısı yüreklerde sonsuza dek kalacak. Demokrasinin kazanımlarını hepimiz sonuna kadar koruyacağız. Kinle ya da nefretle değil adaletle hareket edeceğiz. Devletimizi, bayrağımızı, istiklalimizi ve demokrasimizi koruyacağız.  28 Şubat müdahalesinden 22 yıl sonra güçlü demokrasisi ve artan özgüveniyle ilham kaynağı olan bir Türkiye var artık. Güçlü Türkiye’nin güçlü yarınlarına milletimizle birlikte yürüyoruz. Kurulduğumuz ilk günden itibaren bizlere güvenip teveccühüne layık gören aziz milletimize saygılarımızı sunuyoruz” diyerek sözlerine son verdi.

adaletle-hareket-edecegiz-3.JPG

“DEVLET VE MİLLET KARŞI VE KARŞIYA GELEMEZ”

28 Şubat’ı anarken herkesin yüreğinde sızı ve acı olduğunu belirten AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, “Yaşamış olduğumuz sıkıntılar, demokrasimize yapılmış olan bu darbeyi hiçbir zaman unutmayacağız, unutturmayacağız. O dönemi çok acı içerisinde yaşadık. Daha sonrasında şiddetini artırarak devam eden elem veren olaydan dolayı çok fazla kızlarımız ve kamu kurumlarında çalışan muhafazakar insanlarımız fişlenmek suretiyle zulme tabi tutuldular. O süreçlerden sonra ülkemiz Cumhurbaşkanımız liderliğinde çok farklı bir Türkiye’ye doğru adımını attı. Devlet ve millet hiçbir zaman karşı ve karşıya gelemez. Şuan hep birlikte el ele ve omuz omuza yürüyoruz” şeklinde konuştu.

“ASLA DİZ ÇÖKTÜREMEYECEKLER”

28 Şubat’ın çok soğuk bir anı işaret ettiğini ancak yazın sıcağından çok yakıcı bir etkisi olduğunu hissettiğini aktaran AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, “Bugün daha da derinden bu etkiyi hissediyorum. Üzerinden 22 yıl geçmesi hiçbir şey ifade etmiyor. Çok şükür ülkemiz 28 Şubatları çok geride bıraktı. Çünkü 28 Şubat’ın karakteristik özelliği ile kalıcı olması mümkün değildi. Milletin değerleri, inancı ve milletin kendisi ile mücadele etmeye kalkanlar her zaman yenileceklerdir. Kaldı ki vesayetçiler,vesayet sahibi olan insanlara 1923’te iyi bir tokat atmışlardı. Bugün vesayetçilerin nerede oldukları malumdur. Bundan sonra asla diz çöktüremeyecekler” diye konuştu.

YİĞİT BERKAY ÇOPUR / YENİ HABER GAZETESİ

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA