• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Adalet Bakanı Bozdağ: Müdahale iddiaları büyük bir iftira
14 Mayıs 2016 Cumartesi 23:44

Adalet Bakanı Bozdağ: Müdahale iddiaları büyük bir iftira

Adalet Bakanı Bozdağ, "MHP Büyük Kongresiyle ilgili hukuki süreçlere, AK Parti, Adalet Bakanlığı ve şahsımın müdahale ettiği iddiaları büyük bir iftiradır" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, MHP'deki olağanüstü kongreye ilişkin hukuki süreçlere AK Parti, Adalet Bakanlığı ve şahsının müdahale ettiği iddialarının büyük bir iftira olduğunu belirterek, "Parti içi rekabette, delege ve kamuoyunda daha güçlü olmak için AK Parti, Adalet Bakanlığı ve şahsımın isminin kullanılması ahlaksızlıktır." ifadesini kullandı.

Bozdağ, "MHP'de olağanüstü kongreyle ilgili süreçlere müdahale edildiği" iddialarına ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

"MHP Büyük Kongresi ile ilgili hukuki süreçlere, AK Parti, Adalet Bakanlığı ve şahsımın müdahale ettiği iddiaları büyük bir iftiradır. Parti içi rekabette, delege ve kamuoyunda daha güçlü olmak için AK Parti, Adalet Bakanlığı ve şahsımın isminin kullanılması ahlaksızlıktır." ifadesini kullanan Bozdağ, MHP'deki kongre tartışmalarının, MHP'nin iç işi olduğunu, kendilerini ilgilendirmediğini belirtti.

Bozdağ, kendilerini bu sürece müdahilmiş gibi göstermenin, iftirayı hakikate çevirmeyeceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Siyasetin mahkemeye düşmesi, siyasi mücadelenin mahkeme kararıyla yapılması, yargının siyaseti dizaynı, demokratik hukuk devletine aykırıdır. Bu yöndeki düşüncem, kongreye veya yargıya müdahale değil aksine demokrasiye ve demokratik siyasete inancımın, siyasi anlayışımın gereğidir.

Mahkemeler görevlerinde bağımsızdır. Hakimler, kararlarını Anayasa, kanun ve hukuka uygun vicdani kanaatleriyle verirler. Hiç kimse, yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere, hakimlere emir ve talimat veremez, genelge gönderemez, tavsiye ve telkinde bulunamaz.

Adalet Bakanlığı ve şahsımın, bir mahkemeye, hakime, emir, talimat vermesi, genelge göndermesi, tavsiye ve telkinde bulunması söz konusu değildir. Bakanlığımızın icra dairesinin talebi üzerine gönderdiği yazı, yasal vazifesi gereğidir."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA