• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Açlık Felaketinin Korkunç Boyutları!
11 Ağustos 2011 Perşembe 09:42

Açlık Felaketinin Korkunç Boyutları!

Birleşmiş Milletler, Somali'deki açlık felaketi dolayısıyla beş yaşından küçük 10 bin çocuktan 13 çocuğun hergün açlıktan öldüğünü belirtti.

BM'nin Somali Özel Temsilcisi Augustine Mahiga BM Güvenlik Konseyi'nde yaptığı konuşmada, nüfusun yarıya yakını olan 3,7 milyon kişinin şu an açlığın tehdidinde olduğunu belirterek, Doğu Afrika'da 12 milyondan fazla insanın açlık felaketinden etkilendiğini kaydetti.

Somali'de beş yaşından küçük 10 bin çocuktan 13 çocuğun hergün açlıktan öldüğünü belirten Mahiga, "Bu demek oluyor ki, beş yaşından küçük çocukların yüzde 10'u her 11 haftada bir ölüyor. Bunlar korkunç rakamlar" dedi.

BM İnsani İşler Genel Sekreter Yardımcısı Catherine Bragg da, BM'nin Somali için bir milyar dolar tutarında yardım istediğini belirterek, bu miktarın ancak yarısından az bir kısmının toplanabildiğini kaydetti.

Bragg da Güvenlik Konseyi'nde yaptığı açıklamada, gerekli paranın toplanamadığını ve bu krizin henüz en üst noktasına ulaşılmadığının altını çizerek, 1,2 milyon çocuğun acil yardıma ihtiyacı bulunduğunu, şimdiden onbinlerce çocuğun öldüğünü ve eğer yardım sağlanamazsa yakında çok sayıda çocuğun da öleceğini söyledi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA