• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Acısı olanın yanındayız
12 Ağustos 2012 Pazar 11:44

'Acısı olanın yanındayız'

Başbakan Yardımcısı Atalay, "Nerede bir acı varsa, nerede bir zulüm varsa orada biz mazlumdan yana tavır alıyoruz" dedi.
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Boşnak kökenli Devlet Bakanı Rafet Husoviç'in verdiği iftara katılmak için geldiği Karadağ'da gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
Suriye'de büyük acılar yaşandığını söyleyen Atalay, "Halkın yönetime karşı bir direnişi var. Uluslararası camianın daha aktif olması gerekiyor. Önemli olan bu olaylar geliştiğinde hızlı şekilde müdahale etmek ve daha acı sonuçlar olmaması için önlemler almak. Tabii Bosna-Hersek'te maalesef geç müdahale edildiği için o acılar yaşandı, katliamlar yaşandı. Burada da aynı durum devam edip gidiyor'' dedi.
Atalay, ''Türkiye'nin son yıllarda mazlum milletlerin yanında aktif bir şekilde yer alması, son olarak Myanmar'a yardım elini uzatmasıyla'' ilgili soru üzerine, şöyle konuştu:
''Yani nerede bir acı varsa, nerede bir zulüm varsa orada biz mazlumdan yana tavır alıyoruz. Onlara yardım götürmeye çalışıyoruz. Bu Ramazan ayında Myanmar'da yaşananları hepimiz tekrar zihnimize getirirsek, gerçekten insanlık dışı muameleler yapılıyor orada.'' AA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA