• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Acının en tatlı hali: Çiğköfte
10 Ocak 2017 Salı 12:50

Acının en tatlı hali: Çiğköfte

Her mevsim tüketilen çiğköfte özellikle kış aylarında daha fazla ilgi görüyor. Uzun kış gecelerinde ev oturmalarında, toplantılarda, köy odalarında tüketiliyor.

Arsamiea Çiğ Köfte işletmecisi Ahmet Bestil, çiğköfte kullanımı ile ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulundu.  Arsamiea çiğ köftenin Türkiye genelinde 700 tane şubesi olduğunu ifade eden Ahmet Bestil, müşterilerinin kendilerini hizmette ve kalitede öncü oldukları için tercih ettiklerini söyledi.

cif-kofte--(1).jpg

KIŞIN VAZGEÇİLMEZLERİ ARASINDA

Müşteri isteklerine ve kalite standartlarına uygun, sağlıklı şartlarda, kaliteli bir şekilde servis yaparak, müşteri memnuniyetini sağlamak olduğunu ifade eden Bestil, “Önceden çiğköftenin zararlı olduğu düşünülürdü. Her malzemesinin ayrı bir yararı var. 32 çeşit doğal bitkiden oluşuyor. Çiğköfte son zamanlarda tüm Türkiye’ye mal oldu. İnsanlar öğün geçiştirmek için aperatif olarak tüketiyor. Öğrenci kesim ilgi gösteriyor. İnsanlar akşam oturmalarında ikram ediyor. Toplantılarda, köy odalarında özellikle götürülüyor. Çiğköftenin bir mevsimi yok ama kışın tüketimi yüzde 20 artıyor. Kışın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor” diye konuştu.

ahmet-bestil-002.jpg

HEM ETSİZ HEM DERTSİZ

‘Hem etsiz hem dertsiz’ sloganıyla satış yaptıklarının altını çizen Bestil, “Bizim çiğ köftemiz kesinlikle dokunmaz. Bakanlık ve mühendislerin kontrolü altında güvenli bir şekilde üretiliyor. Et kullanılmıyor. Çünkü et uzun süre kaldığında çiğ olduğu için bakteri üretiyor biz bu şekilde tehlikeyi ortadan kaldırıyoruz. Ama özel yapımı sayesinde lezzetinden taviz vermiyoruz. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla yiyebilirler” diye konuştu.

cif-kofte--(3).jpg
İSMAİL POÇAN / YENİ HABER GAZETESİ

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA