• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Acılı annelerden barış duası
06 Temmuz 2015 Pazartesi 11:46

Acılı annelerden barış duası

Çocukları terör örgütü tarafından kaçırılan annelerle evlatları şehit düşen aileler iftar yemeğinde bir araya geldi.

Bir tarafta evlatları PKK tarafından şehit edilenler, diğer tarafta yine aynı örgütün çocuklarını kaçırdığı anneler... Terör örgütünün mağdur ettiği bu iki acılı taraf,iftar sofrasında bir araya geldi... Türkiye'nin değişik şehirlerinden Diyarbakır'a ulaşan 18 şehit ailesi, çocukları dağa götürüldüğü için eylem yapan annelerle Sur ilçesindeki Nebi Camii avlusunda kurulan “gönül sofrası”nda buluştu. Evlatlarından ayrı kalan anneler, birlikte oruç açtı ardından barış için dua etti... İftarı düzenleyen Alternatif Politikalar Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı ve eski AK Parti Afyonkarahisar milletvekili Mahmut Koçak, “Batıdaki şehit annelerimizle Güneydoğu'da çocukları dağa olan annelerle birlikte bir kardeşlik ortamı meydana getirmeye, silahların ebedi olarak gömüleceği, barış ortamının ülkemizde artık kalıcı olacağı şartlar için gayret gösteriyoruz” diye konuştu.

ÇÖZÜM NETİCELENSİN

Buluşmaya kardeşi dağda olan Erhan Eren'in sözleri damga vurdu. Eren şöyle konuştu: “Çözüm sürecinin bir an önce nihayete kavuşması için evladı dağda olan bir anneyle, evladı bu vatan için canını vermiş bir annenin beraberce kucaklaşması çok önemli. Annelerin, 'Biz kardeşiz ve bu çözüm sürecinin bir an önce nihayete kavuşmasını istiyoruz' diyebilme erdemliliğini göstermesi siyasilere büyük bir mesaj. Lütfen siyasetçiler de üzerine düşeni yapsın. Bu çözüm bir an önce neticelensin.”

ANNE OĞUL GİBİ OLDUK

Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşı ise yaklaşık 400 şehit ve 150 gazi adına buraya geldiğini belirterek şunları söyledi: “Annelerimiz burada bir irade ortaya koydular ve davanın sahibi oldular. Ülkemizin içerisinde bulunmuş olduğu siyasi durum gündemden biraz düşürmüş olduğunu gördük. Hem onları tekrar gündeme taşımak hem de onlara destek olduğumuzu göstermek için buradayız. Nerdeyse anne, abla ve oğul durumuna geldik. Bu barış sürecinin devam etmesini istiyoruz.” Giresun'dan Ankara'ya giden jandarma Genel Komutanlığı'na ait helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Jandarma Pilot Üsteğmen Murat Saraç'ın annesi Cemile Saraç ise, “Afyonkarahisar'dan geliyoruz. Annelere destek olmak için buradayız. 2010'da benim oğlum şehit oldu. Şehit annesiyim” dedi.

Kaynak : Türkiye

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA