• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Acılar hala taze...
02 Şubat 2012 Perşembe 09:58

Acılar hala taze...

Bundan tam 8 yıl önce kent merkezinde 11 katlı bir apartman çökmüş, 92 kişiye mezar olmuştu. Yapı denetimi konusunda ciddi adımların atıldığı 2012 yılı, bu tür faciaların bir daha yaşanmaması adına...
Her ne kadar üzerinden 8 yıl geçse de acısı hala tazeliğini hala koruyor.
 
Selçuklu İlçesi Kerkük Caddesi’ndeki 11 katlı Zümrüt Apartmanı, 2 Şubat akşamı Türkiye’nin yüreğine çöktü. Beton yığınları 92 kişinin hayallerini yok etti. Kurban Bayramı’nın ikinci günü yaşanan bu korkunç olay tüm yurdu yasa boğdu. Binada ölenlerin yakınlarının gözyaşları ise hala dinmedi.
 
Türkiye bu facianın ardından birçok deprem ve göçük olayıyla karşı karşıya kaldı. Yapı denetimindeki eksiklikler bir türlü giderilemedi. Ta ki Van depremine kadar… 600’den fazla kişinin hayatını kaybettiği depremin ardından yapı denetimi kanununu hızla çıkaran hükümet Türkiye’nin yıllardır kanayan yarasına neşter vurdu. Kanuna göre sadece şirket ya da kuruluşların değil kendi evini yaptıracak kişilerin de mutlaka resmi belgeli müteahhitlerle çalışması gerekiyor.
 
Yapı denetim şirketleri ise artık müteahhit firmaları denetleyecek. Özel yapıların yapım süreçleri, plan ve projeye uygun olup olmadığı takip edilecek ve uyum sağlamayan müteahhitlere ciddi yaptırımlar uygulanacak.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA