• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aç kalan sığırcıklar merkeze akın edince..
10 Aralık 2011 Cumartesi 12:45

Aç kalan sığırcıklar merkeze akın edince..

Konya'da aşırı soğuk nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan binlerce sığırcığın sürüler halinde kent merkezine akın etmesi, ilginç görüntülere yol açtı.
Konya'da aşırı soğuk nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan binlerce sığırcığın sürüler halinde kent merkezine akın etmesi, ilginç görüntülere yol açtı.
    
Birkaç günden bu yana kent merkezine akın eden sığırcık sürüleri, ağaç dalları ile ev ve iş yerlerinin çatılarına konup havalanıyor. Sığırcıklar, özellikle akşam saatleri yaklaştığında, gökyüzünde sürüler halinde birbirinden ilginç hareketler sergiliyor.
    
Ağaçların dallarına konan sığırcıkları gören vatandaşların, ağaçların altından koşarak geçmeleri ilginç görüntüler oluşturdu.
    
Konya Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Ümit Sürmeli, yaptığı açıklamada, her yıl havaların soğumasıyla birlikte yiyecek bulmakta zorlanan sığırcıkların kent merkezine akın ettiğini söyledi.
    
Kent merkezinde yiyecek bulabildikleri alanlara yönelen sığırcıkların özellikle köpek barınağına gelerek, burada köpeklere verilen yemeklerin artıklarıyla beslendiğini anlatan Sürmeli, ''Gökyüzünde çok tatlı danslarıyla bizleri büyülüyorlar. Havalar ısınmaya başlayasına kadar bu sığırcıklar burada misafirler. Sonra yine geldikleri yerlere gidecekler. Vatandaşlardan isteğimiz, yemek artıklarını çöpe atmasınlar. Kaplara koyarak, sığırcıkların yiyebilecekleri uygun yerlere bıraksınlar'' diye konuştu.
 
 
 
 
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA