• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ABye üye olacak noktadayız
03 Temmuz 2013 Çarşamba 13:41

AB'ye üye olacak noktadayız

AB Bakanı Egemen Bağış, "Türkiye'nin müzakere sürecinde önüne konan suni engeller, siyasi blokajlar kaldırılırsa biz birkaç yıl içerisinde AB'ye üye olacak noktadayız" dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İzmir Swissotel'de düzenlenen "Gençlik, Demokrasi ve Değişim" konulu Parlamentolararası Yaz Kampı'nın açılışında yaptığı konuşmada, AB sürecinin sonucundan daha önemli olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bununla neyi kastettiğimi açmak istiyorum. Bizim için önemli olan Türkiye'nin 81 ilinde de Almanya'daki otoban standartlarını, iş disiplini standartlarını, İtalya'daki moda ve marka standartlarını, Fransa'daki gıda, hijyen standartlarını, İsveç'teki insan hakları, ifade özgürlüğü ve demokrasi standartlarını, İngiltere'deki eğitim standartlarını bütün vatandaşlarımızla paylaşabilmek. Onu yakaladığımız zaman Türkiye çok farklı bir noktada olacak."

"Türkiye'nin müzakere sürecinde önüne konan suni engeller, siyasi blokajlar kaldırılırsa biz birkaç yıl içerisinde AB'ye üye olacak noktadayız" ifadelerini kullanan Bakan Bağış,  "Hali hazırda bütün bu engellere rağmen Türkiye müktesebatın nerdeyse yüzde 65'ine uyumlu hale gelmiştir. Birçok AB üyesi ülke Türkiye kadar uyumlu dahi değildir" şeklinde konuştu.

Bugün AB'ye üye olup hala ne Maastricht ekonomik kriterlerini, ne Kopenhag siyasi kriterlerini yakalayamamış ülkeler olduğunu herkesin bildiğini ifade eden Bakan Bağış,  Türkiye'nin yaşadığı sıkıntılı sürecin de aslında Avrupa'daki bazı ön yargılardan kaynaklandığını söyledi.

Bakan Bağış, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizim mutlaka kendi reformlarımıza odaklanmamız lazım. Türkiye'nin reformları Türkiye'ye kem gözle bakmak isteyenleri, Türkiye'nin yükselişini yavaşlatmak isteyenleri de aynı zamanda durduran bir süreçtir. Onun için biz Türkiye'nin daha da güçlenmesi daha da kendinden emin bir şekilde bu süreçte ilerlemesi için kendi reformlarımıza ağırlık vermeliyiz."

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA