• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AB’nin reform yapma zamanı geldi
27 Mayıs 2014 Salı 21:07

AB’nin reform yapma zamanı geldi

İngiltere Başbakanı Cameron, AB’nin reform yapma zamanının geldiğini söyledi.
Aşırı sağ ve Avrupa karşıtı akımların büyük kazanım elde ettikleri Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinin sonuçlarını değerlendirmek üzere düzenlenen Avrupa Birliği (AB) Zirvesi’ne katılmak için Brüksel’e gelen İngiltere Başbakanı David Cameron, reform yapma zamanının geldiğini belirterek “AB, çok büyük, çok buyurgan ve çok müdahil bir hal aldı” dedi.
 
Toplantıya girmeden önce bir açıklama yapan Cameron, seçimlerden çıkan mesajın net olduğunu belirterek, “Eskisi gibi devam edemeyiz. Değişime ihtiyacımız var” diye konuştu.
 
Cameron, açıklık ve rekabet edebilirliğe vurgu yaparak, AB politikalarının yeniden yönlendirilmesi gerektiğini belirtti.
 
AB liderlerinden seçmenlerin endişelerine kulak vermelerini isteyen Cameron, zirve öncesinde Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Polonya Başbakanı Donald Tusk ile görüştü.
 
Avrupa'nın sorunu 
 
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ise Fransa’nın seçim sonuçları nedeniyle zayıflamadığını ve büyük bir ülke olduğunu belirterek, “Avrupa’nın mesajı duyması gerekiyor” diye konuştu.
 
Avrupa politikalarında yeniden yönlendirmeye ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Hollande, “seçimlerden çıkan sonucun, Avrupa’ya karşı bir politika yapılması değil halkların Avrupa’da kendilerini bulmasını sağlayacak bir politika yapılması olduğunu” vurguladı.
 
Hollande, Avrupa’nın değişmesi gerektiğini belirterek, “Gelecek yıllarda Fransa’da olduğu gibi başka yerlerde de seçimler olacak. Avrupa beklentilere cevap vermezse insanlar Avrupa’ya karşı oy kullanır” dedi.
 
Hollande, yeni oluşturulacak AB Komisyonu’nun büyüme, istihdam ve enerjiye odaklanması gerektiğini kaydetti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA