• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Abdullah Karaca yarışı 3. sırada bitirdi
27 Eylül 2012 Perşembe 16:42

Abdullah Karaca yarışı 3. sırada bitirdi

Konyada devam eden 4.INAS Dünya Bisiklet Şampiyonasının ikinci günündeki yol yarışında Özel Sporcular Spor Federasyonu Bisiklet Milli Takımından Abdullah Karaca, şampiyonluğu tekerlek farkıyla...
Konya’da devam eden 4.INAS Dünya Bisiklet Şampiyonası’nın ikinci günündeki yol yarışında Özel Sporcular Spor Federasyonu Bisiklet Milli Takımı’ndan Abdullah Karaca, şampiyonluğu tekerlek farkıyla kaçırdı. 50 kilometrelik yol yarışında bitişe Portekizli Andre Penedo ve ABD’li Charles Syd Lea ile birlikte giren Abdullah Karaca yarışı 3. sırada bitirdi.
Alaaddin Tepesi’nden verilen startla başlayan yarışta kendisine ön grupta yer edinen Abdullah Karaca, 13 kilometrelik bölümü Hollandalı Martijn Roest, ABD’li Lea ve Portekizli Penedo ile birlikte geçti. Ankara Yolu üzerinde devam eden yarışta arka grupla arasındaki farkı yaklaşık 2 dakikaya kadar çıkaran ön grup, dönüşe yaklaşılırken yakalandı. Bu sırada Abdullah Karaca’ya destek için Milli Takım’ın diğer sporcuları Hasan İncebacak, Murat Uğurlu ve Mümin Karcı da ön grubun arasına katıldı.
AMERİKALI TÜRK SPORCUNUN YÜZÜNE SU SIKTI
ABD’li ve Hollandalı sporcuların kaçış yaptığı anlarda rakiplerini yalnız bırakmayan Abdullah Karaca, bitişe 10 kilometre kala liderliği ele geçirdi. Bu sırada Amerikalı Lea hiç beklenmedik bir harekete başvurdu. Matarasını alıp suyunu içen Lea, kalan suyu Türk sporcu Abdullah Kaya’nın yüzüne sıktı. Gözüne su kaçtığı için konsantrasyonu bozulan Türk sporu çabuk toparlanarak yarışa devam etti. Finişe yaklaşılırken nefes kesen bir mücadele sergilendi. Bu bölümde hızını artıran Portekizli, Amerikalı, Hollandalı ve Abdullah Karaca son metrelere birlikte girdi. Abdullah Karaca, yarışı tekerlek farkıyla 3. sırada bitirerek, dünkü yarışın ardından yine dünya üçüncülüğünde kaldı.
50 kilometrelik parkuru Portekizli Andre Penedo 1.15.39’luk derecesiyle birinci, aynı zaman ve tekerlek farkıyla ABD’li Charles Syd Lea ikinci, Abdullah Karaca da üçüncü sırada noktaladı.
TÜRK HEYETİ SONUÇLARA İTİRAZ ETTİ
Yarış sonunda itirazlar vardı. Milli Takım Antrenörü Ergün Esenkaya, ABD’li sporcunun yaptığı hareketin görüntüleriyle birlikte itiraz dilekçesi hazırlayıp yarış komiserlerine verdi. Yarış komiserleri yaptığı değerlendirme sonunda Charles Syd Lea’nin yapmış olduğu hareketin son 1 kilometre içinde gerçekleşmediğini, dolayısıyla yarıştan diskalifiye edilmesinin söz konusu olmadığı ancak para cezası alabileceğine karar verdi. Amerikalı ve Hollandalı sporcu da “Son 1 kilometre” işaretini göremediklerinden yakındı.
BAYANLARDA 1 GÜMÜŞ 1 BRONZ MADALYA
Bayanlar 40 kilometrelik yol yarışını dün zamana karşı yarışta ilk sırada yer alan Portekizli Danuta Poznanska kazandı. Türk Milli Takımı’ndan Vesile Cerenoğlu ikinci, Öznur Uysal da üçüncü olarak kürsüye çıktı.
Şampiyonanın ilk gününde 1 gümüş 2 bronz madalya alan Türkiye, bugünü de 1 gümüş 2 bronz madalya ile kapatıp toplamda 6 madalyaya ulaştı. Yarını dinlenerek geçirecek sporcular Dünya Şampiyonası’nın son gününde takım yarışları için pedal çevirecekler.
Bu arada ilginç bir kazada yaşandı. Yarış sonunda toplu halde otele dönen sporcular, bisikletlerini otelin garajına park etmeye çalışırken, günün birincisi Portekizli Andre Penedo’nun başına hiç beklenmedik bir kaza geldi. Ayağı demire takılan Penedo, yüz üstü yere düştü. İlk müdahalesi otelde yapılan Portekizli sporcu hastaneye kaldırılarak ameliyata alındı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA