• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Abdullah Gül: Mali sorumluluğum yoktu
20 Kasım 2014 Perşembe 10:53

Abdullah Gül: Mali sorumluluğum yoktu

Abdullah Gül Refah Partisi dönemine ait ‘Kayıp Trilyon’ davası bağlamında Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ifade verdi. Gül, “Partinin yurtdışı işlerinden sorumluydum. Mali işlerde sorumluluğum ve imza yetkim yoktu” dedi.

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül,Refah Partisi dönemine ait “Kayıp Trilyon” davası kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nda önceki gün ifade verdi. Gül’ün, o dönemde partinin yurtdışı işlerinden sorumlu olduğunu ve parti kararı gereğince mali işlerde imza yetkisinin bulunmadığını söylediği öğrenildi.

Gül, Ankara Adliyesi’ne mesai bitiminden sonra “Protokol” bölümünden giriş yaptı. Avukatı Ömer Küçüközcan ile birlikte Basın Suçları Bürosu’ndan sorumlu Başsavcı Vekili Zeki Bayrak’a ifade verdi. Gül, ifadesinde özetle şunları söyledi: “Ben o tarihte Refah Partisi MKYK üyesi ve Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulunuyordum. Partinin yurtdışı ilişkilerinden sorumluydum. Dolayısıyla parti kararı gereğince mali işlerde sorumluluğum ve imza yetkim yoktu. Konuya ilişkin bilgi ve görgüm yoktur. Ayrıca emsal nitelikte tüm genel başkan yardımcılığı görevini yürüten arkadaşlarım yargılamada beraat etmişler, bu karar Yargıtay’da kesinleşmiştir. Yine Hazine tarafından Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açılan alacak davası, bu sebeplerden dolayı yerinde görülmeyerek ret kararı verilmiştir. Ceza ve hukuk mahkemelerinde yaptırılan bilirkişi incelemelerinde de sahteliği öne sürülen belgelerde ben dahil, beraat eden arkadaşlarımızın imzaları bulunmamıştır.” Gül, görev süresinin bitmesini takiben Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığıdokunulmazlıkları nedeniyle işlem görmeyen hakkındaki davanın sonuçlandırılması için gerekli muamelenin yapılmasını istemişti.

HABERTÜRK

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA