• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Abdullah Gül: Artık görmek istemiyoruz
13 Ekim 2009 Salı 08:22

Abdullah Gül: Artık görmek istemiyoruz

Melikşah Üniversitesi'nin açılışı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından yapıldı. Gül, 'Üniversiteler artık günlük siyasetin çatıştığı ve çarpışdığı yerler olmasın'' dedi.
Kayseri tarihi bir gün yaşadı. Şehrin ilk özel üniversitesi resmi törenle kapılarını açtı. Açılış töreninin onur konuğu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'dü.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Burç Eğitim Vakfı tarafından bir yıl gibi kısa bir sürede yaptırılan ve Kayseri'nin ikinci üniversitesi olan Melikşah Üniversitesi'ni eğitim öğretime açtı.

Yapılan konuşmaların ardından, Cumhurbaşkanı Gül memleketinin ilk özel üniversitesini ilgiyle gezdi.

Farklı bir üniversite açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, tamamı hayırseverler tarafından yaptırılan bir üniversiteyi eğitime açtıklarını söyledi. Kamu kaynakları kullanılmadan bütün fakülte binalarının hayırseverler tarafından yaptırıldığını ve bunun Türkiye'ye örnek olması gerektiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, gittiği her ilde bu örneği vermekten kıvanç duyduğunu söyledi.

Bir yıl gibi kısa bir sürede bu kadar büyük binaların kurulabileceğini hayal bile edemediğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Gül, "Marifet iltifata tabidir. Yapılan güzel şeyleri biz de taktir ediyoruz. Üniversitelerimiz yurt çapında büyük dinamik kazandı. Devlet üniversitelerimiz kendi içinde araştırma ve projeler için enerjilerini harcarken vakıf üniversiteleri ile tatlı bir rekabet içinde olduklarını fark ettiler. Türkiye artık enerjisini özellikle eğitim alanına harcıyor. Bu da sevindirici bir durum." dedi.

Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Boydak da üniversitelerin açılışına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katılmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Yapılan konuşmaların ardından üniversiteye katkısı bulunan hayırsever işadamlarına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından şilt hediye edildi. Daha sonra üniversitenin açılışını yapan Cumhurbaşkanı Gül, derslikleri gezerek Rektör Prof. Dr. Reşit Özkanca'dan bilgi aldı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA