• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ABDnin yeni bakanı Kerry
30 Ocak 2013 Çarşamba 10:19

ABD'nin yeni bakanı Kerry

ABD Senatosu, John Kerry'nin ABD Dışişleri Bakanlığı'nı onayladı.

ABD Başkanı Barack Obama'nın Kerry'yi dışişleri bakanlığına aday göstermesinin ardından, Senato'nun Dış İlişkiler Komitesi kendisini geçtiğimiz günlerde dinlemişti.

Bugün komitein Kerry'nin adaylığını onaylamasının ardından konu, Senato genel kuruluna geldi. Genel kurul da Kerry'nin dışişleri bakanlığı adaylığını 3'e karşı 94 oyla onayladı.

ABD'nin yeni dışişleri bakanı olan John Kerry görevini Hillary Clinton'dan devralacak.

Obama'nın ''resmi olmayan elçisiydi''

Obama'nın güvendiği isimlerden biri olan ve ağırbaşlılığı, deneyimi ve ilişki kurmadaki yeteneğiyle bilinen Kerry, Senato'daki kariyeri boyunca Başkan Obama adına, Afganistan, Pakistan ve Mısır başta olmak üzere, sorun çözmek ve taraflar arasındaki ihtilafların giderilmesine yardımcı olmak için dünyanın değişik noktalarına sıkça ziyaretler düzenlemiş ve adeta Obama'nın ''resmi olmayan elçisi'' olarak görev yapmıştı.

Mesaisinin önemli kısmı Ortadoğu olacak

Kerry'i, bakanlığında Suriye'deki iç savaştan, Kuzey Kore ve İran'ın nükleer dosyalarına, Arap Baharı sonrasında Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde görülen gelişmelerden, İsrail-Filistin meselesine kadar yoğun bir gündem bekliyor.

Kerry'nin mesaisinin önemli bir kısmını Ortadoğu'nun oluşturması öngörülüyor. Ortadoğu'ya sıkça gitmiş, bölgeye dair yüksek bilgiye sahip bir isim olan Kerry'nin, ABD'nin Ortadoğu politikasını şekillendirmede ve İsrail-Filistin meselesi gibi zorlu sorunların çözümü için daha çok devreye girmeyi arzuladığı belirtiliyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA