• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ABDnin gizli anketinden Erdoğan çıktı
09 Şubat 2011 Çarşamba 17:22

ABD'nin gizli anketinden Erdoğan çıktı

Pulitzer ödüllü gazeteci Seymour Hersh, Ortadoğu ve Türkiye'nin geleceği hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Seymour Hersh’ün gündeme bomba gibi düşecek saptamaları:
"Türkiyesiz Plan Artık İmkansız"
“Türkiye, bölgede ABD ile birlikte iki büyük güç. ABD, 10 ülkede araştırma yaptırdı. Hepsinde de Recep Tayyip Erdoğan’ın o ülkenin liderinden bile daha fazla sevildiği ortaya çıktı.

Özellikle Mısır... Bu ülkedeki birçok evde Erdoğan posterleri var. Erdoğan’ın Kuzey Afrika ve Ortadoğu’nun sevilen tek lideri olması, ABD ve Rusya’yı yıkan bir süreç. Çünkü Türkiyesiz bir plan yapılması artık imkansız.”

Mübarek’ten İsrail’e Koşulsuz Destek
Yeni yılın ilk günlerinde İsrail Başbakanı Netanyahu ve Hüsnü Mübarek, Sharm el Sheikh kentindeki görüşmesinde, Netanyahu, her konuda koşulsuz destek isteğine Mübarek’ten ’evet’ yanıtını aldı.

Mübarek de, isyanın ilk ayak seslerini hissediyordu ve Netanyahu’dan aynı desteği talep etti. Netanyahu, "Evet" derken, isyanın bu derece güçlü olacağına inanmadı. Çünkü İsraillilere göre, Araplar korkak. Birkaçını öldürürseniz, diğerleri evinin yolunu tutar. İsrail Ortadoğu’da artık kendini korumaya çalışan bir topluluk.

Irak’ta Yıkılan Camilerin Yerine Ne Yapıldı?
ABD ordusunda en önemli iki isim Malta Şövalyeleri JSOC’un eski komutanı General Stanley McChrystal ve Amiral William McRaven’dır. Birçok general de McChrystal ve McRaven gibi düşünür.

Ortadoğu’da, Hristiyanlığı yaymak isteyen bu isimler, Irak’ta yüzlerce camiyi yıktı. Yerine de büyük binalar inşa edildi. Hazırlanan plana göre, o binalar gelecekte katedral olarak hizmet verecek.

“Türkiye’yi Düşman Görür”
Obama yönetimindeki 9 isim, Neo-Con’dur. Ve maalesef onların söz hakkı çok fazladır. Malta Şövalyeleri de, Osmanlı İmparatorluğu’na olan kinleri nedeniyle Türkiye’yi “düşman” görür.

Takvimin haberine göre ABD’liler İstanbul’da ve Doğu’da misyoner gibi çalışıyor. Özellikle fakir akıllı gençleri seçip, ABD ve Avrupa’da çok özel yaşam vaat ediyorlar. Tek şartları ise “Tam bağlılık”.

Irak’ta İslam’ı seçen Amerikalı askerler olduğu iddia ediliyor. Doğru mu? “Evet. Hem de sayıları çok fazla. Bunun nedenini araştırıyorlar ama hala bulamadılar. Çünkü Müslüman conilerin sayısı her geçen gün artmakta.”

İstihbarat birimleri Ortadoğu’da nasıl çalışıyor?
“Her ülkenin ajanları, diğer ülkelerde çalışır. Türkiye’ye turist kılığında gelen o kadar çok istihbarat elemanı var ki, şaşarsınız? Ancak Türkiye’den de giden bir o kadar ajan var.”

Seymour Hersh Kimdir?
1937’de Chicago’da doğan Seymour Hersh, 22 yaşında gazeteciliğe adım attı. 1963’te Associated Press’in Washington temsilcisi olan Hersh, daha sonra New York Times’a transfer oldu.

1983’te Henry Kissinger hakkında yazdığı kitap, ona 20 ödül kazandırdı. Hersh, CIA’in planlarını, Vietnam’da ABD askerleri tarafından öldürülen sivillerin hikayelerini ve Irak’taki Ebu Garib Hapishanesi’nde yaşanan skandalları deşifre etti.

Bu çalışmalar, Hersh’e 100’den fazla ödül kazandırdı. Halen New Yorker’da çalışan Hersh, dünyanın en saygın gazetecilerinden biri olarak gösteriliyor.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA